Noi proiecte de hotărâre ale consilierilor PSD Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 108 Vizualizări

Noi proiecte de hotărâre ale consilierilor PSD

Consilierii PSD din cadrul Consiliului local municipal Târgu Mures, au iniţiat două proiecte de hotărâre privind interzicerea ridicării maşinilor în municipiu şi organizarea unui referendum local privind readucerea la Consiliul local municipal a serviciilor publice de parcări şi salubritate.

„Curăţenia oraşelor şi parcările publice sunt probleme de interes deosebit. În momentul de faţă, România se confruntă cu un management necorespunzător al deşeurilor, fapt ilustrat, între altele, de starea nesatisfăcătoare de igienă a majorităţii localităţilor noastre. Cauzele acestei situaţii au fost descrise într-o serie de studii de specialitate ca fiind: depozitarea necontrolată a deşeurilor, în special de către persoanele cu venituri modeste, care nu au încheiate contracte cu operatorii de salubritate; lipsa de educaţie ecologică şi de spirit civic a multor cetăţeni, care confundă spaţiul public cu locul unde pot fi aruncate tot felul de deşeuri; deficienţe existente în activitatea unor operatori de salubritate;lipsa unor programe unitare de educare, stimulare şi conştientizare a populaţiei, care să fie desfăşurate atât de către operatorii de salubritate . În prezent la nivelul oraşului Tg.Mureş salubrizarea se află în „gestiunea” unei societăţi, cetăţenii oraşului plătind costuri uriaşe din banii publici în conturile acestei societăţi. Noi, în calitate de iniţiatori ai acestui demers ne propunem să readucem serviciul de salubrizare în cadrul comunităţii locale, sens în care dorim înfiinţarea unui serviciu în subordinea Consiliului Local. De aceea considerăm firesc să solicităm consultarea publică a cetăţenilor oraşului cu privire la modalitatea de gestionare a banilor publici în materie de curăţenie sens în care dorim să întrebăm locuitorii oraşului: „Sunteţi de acord ca serviciul de salubritate să se realizeze de un serviciuînfiinţat şi aflat în subordinea Consiliului Local?” În ceea ce priveşte serviciul de parcări publice din oraş se remarcă aceeaşi concluzie. Serviciul este gestionat de o societate care „înghite” bani publici deşi la nivel naţional există iniţiative legislative care interzic ca firme private să solicite sau să încaseze bani ca urmare a prestării unor servicii în materie de parcări publice . De aceea ne propunem să adresăm locuitorilor oraşului Tg. Mureş următoarea întrebare: „Sunteţi de acord ca serviciul de parcări publice să se realizeze de un serviciu înfiinţat aflat în subordinea Consiliului Local?”, se arată în proiectul de hotărâre. Ambele Hotărâri sunt publicate pe blogul consilierului local, Cornel Brişcaru, http://cornelbriscaru.wordpress.com/

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • pai aceste „injuraturi” vin datorita initiativelor publice pe care le are … nu are cineva vreo problema cu ce face el acasa. sa intre sub tutela consiliului local ca sa ce ? ce sa faca CL cu ele ? acolo e nevoie de niste privati responsabilisi. Nu zic ca sunt bune firmele actuale dar mai bine ar face ceva ca sa creasca concurenta si cel mai competent sa execute aceste operatiuni. pe scurt sunt de acord sa se faca referendum local daca il plateste el din buzunarul lui pentru ca eu cel putin nu pot accepta sa platesc o asemenea porcarie;

  • iarasi vb de briscaru, il injurati pe acest om doar ca sa nu vb de calitatea proiectelor lui??? eu spun asa, am citit proiectele, ambele, sunt foarte bune si ii rog pe consilierii psd sa nu se lase intimidati, amenintati sau influientati! mergeti pana la capat cu ele ca ne sunt bune noua cel;or care platim taxe in acest poras si nu mai vrem sa fim furati de florea si banda lui! bafta!si inca ceva: la copacul fara rod nu arunca nimeni cu pietre :)))

  • Salut initiativa consilierilor PSD: cetatenii asteapta schimbari in ceea ce priveste: salubritatea, ridicarea masinilor, parcarile!

  • deci vreti sa faceti un referendum, d-le Briscaru, insa oamenii s-au cam saturat de atatea „drumuri” la urne, in conditiile in care nu se prea vede mare lucru.
    eu cred ca sunteti invidios pe florica si maior si vreti si dvs ceva banuti de la salubriserv si tracia trade, care intrand sub tutela CLM, s-ar inchide robinetul pentru cei 2 si s-ar deschide pt. dvs si alte sugative din CLM.
    in rest inca un motiv pentru care nu ati reusit sa convingeti tirgumuresenii in vara, dar
    cine stie poate veti ajunge prefect la anu, desi cred ca intepandu-l pe Gliga va-ti taiat craca de sub picioare!
    speranta a murit!

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE