Târgumureşenii vor făină şi ulei! Social
  • Arina Moldovan
  • 0 comentarii
  • 145 Vizualizări

Târgumureşenii vor făină şi ulei!

Distribuţia ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană către târgumuireşeni a început ieri dimineaţă, însă populaţia s-a arătat dezamăgită pentru că nu vor primi principalele alimente, făina şi uleiul. Doar nouă produse alimentare, făină de mălai, orez, fasole, bulion, bulion în roşii, mazăre, paste făinoase, biscuiţi şi zahăr au fost pregătite în saci pentru beneficiarii de ajutoare alimentare. „Am început la ora 9.00 împărţirea produselor alimentare, cei care erau programaţi văd că au sosit. În general, în prima zi sunt cei mai mulţi, pentru că unii sunt mai nerăbdători şi vin înainte de data programării. În alţi ani produsele s-au livrat în luna noiembrie, atunci au fost şi distribuite, acuma aşa a hotărât Consiliul Judeţean, că nu le va livra decât mai târziu, şi din cauza asta s-a întârziat.

Ceea ce primesc acum sunt nouă produse alimentare, făina de grâu şi uleiul încă nu ştim când vor sosi”, a declarat Marta Maior. Şef Serviciu Public Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu Mureş.

Înarmaţi cu sacoşe şi cărucioare de cumpărături vârstnicii au luat cu asalt depozitul Dafcochim de pe strada Budiului nr.68  stând la coadă pentru a prezenta înştiinţarea prin care erau invitaţi să-şi ridice produsele. În număr mare au fost şi cei care au venit cu cunoştinţe care aveau maşină sau unii au ales să apeleze la serviciile de taximetrie. 8032 de târgumureşeni, pensionari cu pensii până în 400 lei, şomeri, beneficiari de ajutoare sociale şi cei cu handicap grav şi accentuat vor primi în acest an ajutoare alimentare.

Iată ce au declarat beneficiarii ajutoarelor alimentare:

– „Le-am aşteptat înainte de sărbători, dar dacă au venit acuma şi aşa e bine. Acuma poate sunt la care nu le-a convenit treaba asta, dar e bine şi acuma. Pe noi ne ajută mult pentru că avem pensii de 350 lei, soţul e bolnav, eu sunt bolnavă şi vedeţi cum e. Uleiul şi făina ar fi bine să se dea, le mai aşteptăm şi pe alea”, a spus Viorica Negrea.

– „Le-am aşteptat cam demult pentru că era vorba să ni le dea înainte de Crăciun. Mi-ar fi prins mai bine pentru că atunci se cheltuieşte mai mult şi pensia e mică, am o nepoată cu handicap pentru care am scos alimentele. Eu am puţin peste 400 lei.  Oricum ne sunt de ajutor, dar ceea ce contează nu este. Adică uleiul, făina, ne-ar fi fost mai de ajutor pentru că sunt mai scumpe şi se consumă mai mult”, a declarat Susana Ban.

– „Uleiul şi făina unde s-au oprit? De ce nu le-au adus când a trebuit alimentele? Acuma cine e de vină?  Primăria sau Consiliu Judeţean? Nu e de vină niciunul”, a spus un cetăţean care a vrut să-şi păstreze anonimatul.

-„Am pensie de 378 lei, sunt pensionară de boală. Am aşteptat alimentele. Dar şi acuma ne prinde bine şi e bine şi cât am primit,”a spus Rozalia.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE