Şoc şi groază la Fiscul lui Şerban Pop Administratie
  • Erika Marginean
  • 0 comentarii
  • 555 Vizualizări

Şoc şi groază la Fiscul lui Şerban Pop

Cum era de aşteptat, odată cu disputa pe tema formării ministerelor – monocoloră sau bicoloră – s-a acutizat bătălia pentru cele mai importante posturi din administraţia centrală, cu tentacule la cea locală. Unii miniştri s-au arătat vizibil deranjaţi de faptul că ar putea să aibă în coastă un secretar de stat de la alt partid din Uniune. Alţi lideri politici au trudit pentru ca ministerele să le aparţină în totalitate, fără spioni infiltraţi de partenerii din Coaliţia la guvernare.

 În acest babilon de funcţii, zona fiscală a excitat peste măsură baronii locali, deputaţii şi senatorii. În judeţe, peneliştii, pesediştii şi peciştii şi-au declarat reciproc jihad pentru cele două funcţii importante din Fiscul local: directorul general şi directorul adjunct pe activitatea de inspecţie fiscală din DGFP.

 Astfel, nume ca Emilian Rusu şi Gheorghe Pârvu – din Dâmboviţa -, Violeta Crăciun şi Costel Chircu – din Mehedinţi -, Marinel Rizea şi Claudiu Ristea – din Ilfov -, Mirela Călugăreanu şi Daniel Mihai Tudor – din Bucureşti -, precum şi mulţi alţii au fost în aceste zile de vreme primăvăratică pe buzele unor lideri locali.

 Unor personaje, cum ar fi Pârvu de la Dâmboviţa, „horghiştii” le-au pus bile negre în pantaloni, iar altora le-au dat bile albe. Dar, aşa cum îi stă bine unei competiţii pe viaţă şi pe moarte, au fost şi multe feţe palide, aflate deocamdată pe margine, interesate de înaltele funcţii din DGFP. Ca să nu rămână pe post de chibiţi, aceste personaje le-au promis baronilor locali între 100.000 şi 150.000 de euro pentru un post de director adjunct pe activitatea de inspecţie fiscală, adică şefi ai Corpului de control din DGFP.

 Dar de ce şoc şi groază?!? Pentru că astăzi, miercuri, 23 ianuarie 2013, o comisie alcătuită din câţiva tineri inspectori îi va examina pe toţi directorii adjuncţi pe activitatea de inspecţie fiscală din DGFP-uri. Desigur, Şerban Pop, şeful ANAF, va superviza evaluarea pentru activitatea din 2012 a lui Pârvu, Chircu, Ristea, Tudor etc. Practic, toţi cei care nu au răspuns la comanda lui Pop de a reduce din evaziunea fiscală sunt în stare de şoc. Dacă este să ne luăm după datele statistice, deşi s-a diminuat furtul de la stat, ar trebui să cadă aproape toate capetele, iar ca efect, în anumite judeţe, s-ar instaura groaza printre agenţii economici care au plusat din greu pe numele respective în campania electorală. Dar, dacă este să-i credem pe cuvânt şi pe liderii locali, şi pe deputaţii şi senatorii care ştiu să joace la ruletă, vor primi note de trecere toţi cei care au avut forţa financiară să-şi negocieze postul.

 Sursa Mihai Pâlşu, Puterea

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE