Părinţi, elevi şi profesori, împreună la “Hora Unirii” Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 274 Vizualizări

Părinţi, elevi şi profesori, împreună la “Hora Unirii”

Zilele Şcolii Gimanziale “Al. Ioan Cuza” din Târgu-Mureş s-au încheiat, în data de 24 ianuarie cu Hora Unirii, jucată atât de elevi, cât şi de părinţi sau cadre didactice.

“Ne bucurăm cu toţii, de Zilele Şcolii!”

Elevi, părinţi şi cadre didactice “au dat mână cu mână” într-un moment plin de emoţie şi de entuziasm. Hora Unirii a fost cântată şi jucată de întregul colectiv al şcolii, cât şi pe clase. Baloane multicolore au brăzdat cerul, la finalul activităţii, încununând bucuria din sufletele şi chipurile celor prezenţi şi, în special, a copiilor. “Ne bucurăm cu toţii în acestă zi de sărbătoare pentru noi, se finalizează o săptămână de activităţi, desfăşurate înafara orelor de curs. Ne bucurăm cu toţii, de Zilele Şcolii! Acum, am “încins” cu toţii, elevi, profesori şi părinţi, o horă. Activităţile noastre cuprind astăzi şi un Concurs Interdisciplinar între elevii claselor a VIII-a, apoi, fiecare diriginte va desfăşura diferite activităţi alături de clasa de care răspunde, unii merg la muzeu, alţii participă la diverse concursuri iar noi, reprezentanţii şcolii, depunem o coroană la bustul lui Cuza”,a  declarat Olga Atomei, director al Şcolii Gimnaziale “Al. Ioan Cuza”.

“Unirea, rezultatul acţiunilor forţelor interne”

În cadrul acţiunii, a luat cuvântul Barta Zoltan, profesor de istorie, care a făcut legătura între domnitorul Alexandru Ioan Cuza, evenimentul sărbătorit şi numele şcolii. “Prin reformele înfăptuite, domnitorul Cuza a răspuns pe deplin aşteptărilor naţiunii. Faptele domnitorului, care au pus bazele României moderne, au dăinuit peste decenii şi chiar şi cei mai înfocaţi adversari ai reformării statului au fost nevoiţi să accepte justeţea lui. Unirea nu a fost un dar al marilor puteri acordat românilor ci a fost rezultatul acţiunilor energice ale forţelor interne”, a declarat Barta Zoltan, profesor de istorie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE