44 de reghineni, finaliști la Olimpiada de română Invatamant
  • admin
  • 1 comentarii
  • 575 Vizualizări

44 de reghineni, finaliști la Olimpiada de română

Şcoala Gimnazială „Augustin Maior” din Reghin a fost sâmbătă, 19 ianuarie, gazda fazei zonale a Olimpiadei de limbă,comunicare şi literatură română la nivel gimnazial. Lacompetiţie au participat 149 de elevi la secţia română şi 15 la minorităţi, de la unităţi şcolare din zona Reghin.

Responsabili cu organizarea activităţii au fost profesorii Gheorghe Dărăban de la Liceul Tehnologic “Vasile Netea” Deda şi Teodora Vultur de la Şcoala Gimnazială “Augustin Maior” Reghin. ,,Structura subiectelor respectă domeniile din programa şcolară şi sunt diferite ca nivel de dificultate pentru elevii ce provin din şcoli cu predare în limba română şi şcoli cu predare în limbile minorităţilor naţionale. Acestea  vizeazăcompetenţele elevilor dobândite până în anii trecuţi şi au trei părţi: prima parte cuprinde exerciţii referitoare la înţelegerea textului, scrierea despre textul literar şi scrierea imaginativă; partea a doua are în vedere aspecte privind practica raţională şi funcţională a limbii, iar a treia parte, elemente de construcţie acomunicării”, a precizat Valentina Stoica, de la Şcoala Gimnazială ,,Alexandru Ceuşianu” Reghin, profesor evaluator la olimpiadă.

164 de participanţi

Dintre cei 164 de elevi participanţi la concurs, la faza judeţeană s-au calificat 34 la secţia română şi 10 la minorităţi, obţinând peste 90 de puncte dintr-un total de 120. ,,De la şcoala noastră, dintr-un total de 14 elevi participanţi, la faza judeţeană s-au calificat zece: Maria Şulea – 114 puncte, Niculici Ioana – 100 de puncte, Maria Mera – 99 de puncte, Alexandra Pop – 103 puncte, Alexandra Hagymaş – 98 de puncte, Amalia Cotoi – 93 de puncte, Andreea Căpuşan – 95 de puncte, Fulop Robert – 106 puncte, Şut Ruhama – 102 puncte, Alexandra Andreea Rus – 110 puncte”, a afirmat Valentina Stoica.

Etapa judeţeană a Olimpiadei de limbă,comunicare şi literatură română va avea loc în data de 23 februarie, la Şcoala Gimnazială “Liviu Rebreanu” din Târgu-Mureş, între orele 9.00 – 12.00, însă elevii trebuie să se prezinte la centrul de concurs înainte cu 30 de minute.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE