Bilanţul drumurilor judeţene de după 1990, prezentat în mai Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 74 Vizualizări

Bilanţul drumurilor judeţene de după 1990, prezentat în mai

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, a anunţat joi, 30 ianuarie, cu ocazia bilanţului anual al Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Mureş, că în luna mai 2014 va prezenta o situaţie statistică referitoare le investiţiile făcute în drumurile judeţene din 1990 şi până în prezent.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, în prezent drumurile judeţene sunt supuse la sarcini mult mai mari comparativ cu cele pentru care au fost proiectate, şi anume 7,5 tone/autovehicul. „Vom avea o provocare foarte mare în ceea ce priveşte drumurile judeţene. Voi face un bilanţ în luna mai unde voi arăta din 1990 încoace câţi bani au fost investiţi în cei 100 de kilometri de drumuri judeţene. Drum judeţean, care potrivit actelor normative din România trebuie să aibă o anumită dimensiune şi anumite specificaţii tehnice. Un drum judeţean nu este nici proiectat şi nici realizat ca să suporte o sarcină mai mare de 7,5 tone. Astăzi se circulă cu 20 de tone pe osie, pe două osii, adică camioane cu remorcă, care împreună au 40 de tone, iar banii contribuabilului din judeţul Mureş în fiecare an merg pe aceste reparaţii. În fiecare judeţ din România este la fel. Toţi preşedinţii de Consilii Judeţene, toate judeţele ţării care au în special exploataţii silvice se bat de această problemă”, a precizat Ciprian Dobre.

Soluţia propusă de preşedintele Consiliului Judeţean Mureş este fie suprataxarea firmelor care efectuează transporturi silvice, fie respectarea strictă a legislaţiei în domeniu. „Şi va trebui să găsim o soluţie, iar cei la care m-am gândit că veţi fi principalii parteneri veţi fi dumneavoastră. Cred că e clar pentru oricine că ei fie trebuie să plătească o taxă mai mare, fie să transporte fiecare buştean astfel încât să nu încalce 7,5 tone pe osie”, a mai spus Ciprian Dobre.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE