Gânduri despre politică, administraţie publică şi proiecte viitoare Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 103 Vizualizări

Gânduri despre politică, administraţie publică şi proiecte viitoare

lokodiPentru mine a fi politician înseamnă să servesc binele comunităţii şi să muncesc pentru comunitate. Am acceptat în 2008 să candidez, cu ocazia alegerilor uninominale, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, având convingerea că am suficientă capacitate de muncă, cunoştinţe juridice şi administrative, iar experienţa din perioada 2004-2008 la cârma judeţului mă va ajuta să pot sluji interesele cetăţenilor din acest judeţ – români, maghiari, romi şi alte naţionalităţi.
Viaţa noastră are un curs care mereu suferă diferite influenţe, fie datorită voinţei omului, fie destinului, care determină pe o perioadă scurtă sau mai lungă menirea noastră. Este foarte important, ca personalitatea noastră să nu sufere schimbări majore, în defavoarea comunităţii.
În acest interval de timp, cât am lucrat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, am ascultat părerile şi sfaturile colegilor mei. Deciziile au fost întotdeauna ale unui colectiv, fie ele de nivelul executivului, fie de nivelul legislativului. Totdeauna am fost sensibilă la problemele sociale, la cele culturale şi de sănătate şi am avut în vedere dezvoltarea economică a judeţului.
Pentru mine este importantă siguranţa cetăţeanului şi respectarea activităţii celor care muncesc voluntar pentru comunitate. M-am simţit responsabilă, ştiind că prin munca mea influenţez în mod pozitiv mersul vieţii cotidiene şi prin proiectele câştigate pentru acest judeţ am atras fonduri în vederea realizării investiţiilor şi creării de locuri de muncă.
Sunt convinsă că integrarea noastră în Uniunea Europeană constituie un avantaj pentru noi, pentru că avem un personal specializat şi cunoscător al procedurilor complexe şi putem atrage, pe baza proiectelor, fonduri europene.
Din păcate criza economică din ultimii ani şi-a pus pecetea şi asupra vieţii noastre de zi cu zi. Tinerii care părăsesc băncile universităţii încearcă să găsească locuri de muncă şi sunt dornici să îmbine cunoştinţele dobândite în timpul anilor de studiu cu cele practice, izvorâte din realitatea cotidiană. În lipsa unei oferte locale viabile, emigrarea tinerilor pregătiţi în străinătate este un fenomen îngrijorător. Pentru a nu risipi forţa de muncă a tinerilor, am pus accent pe colaborarea cu mediul universitar. În judeţul Mureş există deja o practică privind colaborarea dintre centrele universitare şi Incubatorul de Afaceri din cadrul Parcului Industrial, unde 23 de întreprinderi mici şi mijlocii nou înfiinţate îşi desfăşoară activitatea. Este un real succes faptul că din cifra totală de afaceri a firmelor incubate în cele zece incubatoare de afaceri similare la nivelul României, jumătate este realizată de către o firmă aflată în incubatorul nostru. Tot în ideea de a oferi noi oportunităţi de muncă tinerilor noştri, am înfiinţat 2 telecentre – unul în Corunca, altul în satul Periş, unde şomeri, cu vârste între 18-35 ani, proveniţi din mediul rural au posibilitatea să lucreze prin intermediul oportunităţilor oferite de noile tehnologii ITC şi a telemuncii.
Şi de acum încolo printre proiectele prioritare ale judeţului se vor regăsi măsurile legate de stimularea activităţii economice. Pentru crearea de noi locuri muncă şi stimularea industriei avem în vedere construirea şi dezvoltarea unui nou Parc Industrial, în prelungirea celui existent, în vederea concentrării unor ramuri industriale inovative, nepoluante şi cu valoare adăugată. Avem în vedere, de asemenea, crearea unei platforme inovative şi de cunoaştere şi a clusterului în domeniul sănătăţii, a unui conglomerat, care pe lângă atribuţiile medicale clasice, ar coopera în domeniul educaţiei şi cercetării, altfel spus o colaborare strânsă a Universităţii de Medicină, a spitalelor, a centrelor de tratament, a companiilor farmaceutice cu administraţia publică.
Aş dori să continui munca, nu am făcut promisiuni care să nu aibă o ancorare în realitate şi nu voi face nici pe viitor. Regiunea 7 Centru şi Consiliul Judeţean Mureş pregăteşte portofoliul de proiecte pentru 2014-2020, care vor fi proiecte integrate, cu impact teritorial, cu o nouă abordare în materie de strategie, care se va axa pe cercetare, dezvoltare şi inovare, pe protecţia mediului, pe sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii. Viitorul îl concep tot în echipă.

Lokodi Edita EMOKE,
Președintele Consiliului Județean Mureș

Material publicat la data de 20 mai 2012

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE