Juniorii “Togetherdance”, ambasadorii României la Mondiale Sport
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 411 Vizualizări

Juniorii “Togetherdance”, ambasadorii României la Mondiale

Trupa de juniori dance modern din cadrul clubului “Togetherdance” Târgu-Mureş va reprezenta România la Dance World Cup din Faro, Portugalia, cea mai importantă competiţie mondială din domeniul dansului, care va avea loc în perioada 29 iunie – 5 iulie.

16 dansatori şi o antrenoare de aur

Preselecţia a avut loc sâmbătă, 15 februarie, la Bucureşti, a fost organizată de Asociaţia “Moments of Dance” şi a însumat 264 de dansuri din 43 de categorii. La finalul concursului, Diana Moga, Daniela Vlagea, Monica Duca, Nicoleta Ogledean, Denisa Macai, Simona Matei, Gyorgy Izabella, Simon Kriszta, Cristina Zegrean, Daiana Bucur, Serena Serbezan, Kolcsar Daniel, Talan Zoltan, Thomas Cîmpeanu, Alex Aştelean şi Istvan Punka au sărbătorit, alături de antrenoarea lor, Palosi Tunde, calificarea la regalul de dans care va avea loc în această vară, în Portugalia. “Competiţia de la care care tocmai ne-am întors este ceea mai mare de acest gen din ţară, iar finala internaţională reuneşte câştigătorii concursurilor naţionale și internaționale din întreaga lume”, a declarat Palosi Tunde, antrenoare şi preşedintele fondator al clubului. “Au fost 43 de categorii de dans însumând în total 264 de dansuri, iar grupa Togetherdance a participat cu şase dansuri separate dintre care una a luat locul doi şi una s-a calificat pentru marea finală la categoria de juniori dance modern şi contemporan. Ne-am decis să participăm deoarece consider că orice concurs şi activitate este benefică pentru maturizarea sportivă şi pentru a învăţa de la alţii mult mai experimentaţi din acest domeniu. Deşi copii au muncit enorm în ultimele săptămâni nu ne aşteptam să urcăm pe podium pentru că ştiam că suntem foarte neexperimentaţi în acest gen de concurs cu un nivel atât de ridicat, atât eu cât şi copii. A fost ca un vis”, a completat preşedintele fondator al clubului “Togetherdance”.

Palmares frumos

Înfiinţat recent, în urmă cu şase ani, clubul “Togetherdance” are deja un palmares de invidiat, din care nu lipseşte o medalie de bronz obţinută la Campionatul Naţional de Majorete, ediţia 2013. “Deşi în ultimii doi ani am luat trei premii importante, două premii întâi la Festivalul Internaţional din Italia alături de copii cu dizabilităţi şi anul trecut medalia de bronz la Campionatul Naţional de Majorete, niciunul din aceste rezultate nu se compară cu performanţa actuală. Experienţa trăită m-a făcut să fiu foarte dornică de a învăţa şi mai mult şi de a ma ocupa şi mai mult de copii în care am încredere totală, fapt care ştiu sigur că a contribuit la această victorie”, a subliniat Palosi Tunde.

În căutare de sponsori

Euforia calificării la principala competiţie de dans din lume e umbrită însă atât de condiţiile uneori neadecvate de pregătire, precum şi de aspectul financiar, costurile participării la Dance World Cup 2014 depăşind 3.000 de euro. O sumă infimă pentru unii şi colosală pentru cei 16 dansatori şi antrenoarea lor. “Totul pare ca un vis frumos însă adevărul e că ne aşteaptă nişte provocări financiare, costurile de participare, transportul şi cazarea costând cei 16 copii cel puţin 3.000 de euro. Ca să nu mai vorbim de problema sălii cu care ne confruntăm, neavând o sală mare unde să facem repetiţii măcar o dată pe săptămână. Un aspect care pare minor, însă pe noi ne împiedică foarte mult în evoluţia noastră”, a precizat preşedintele fondator al clubului “Togetherdance”.

“Sper ca rezultatul copiilor să nu rămână fără ecouri”

Luptătoare prin definiţie, antrenoarea Palosi Tunde a afirmat că participarea la Dance World Cup 2014 este cea mai mare provocare de până acum din istoria clubului “Togetherdance” şi a promis că va face tot ce îi stă în puteri pentru ca elevii săi să îşi poată demonstra calităţile şi valoarea la competiţia din Portugalia. “Sper ca rezultatul copiilor să nu rămână fără ecouri şi să găsim oameni dornici să ne sprijine în demersul nostru, iar rezultatele noastre obţinute într-un timp atât de scurt să reprezinte o sursă de inspiraţie pentru alţi tineri. Eu voi face tot ce tine de mine, voi organiza diferite spectacole şi concursuri pentru a strânge o parte din fonduri însă am nevoie şi de sprijin din partea părinţilor şi a celor care pot face acest lucru, fiind mereu pe principiul că nimic nu este imposibil daca crezi suficent în tine şi în visele tale”, a conchis Palosi Tunde.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE