Protestatarii din Solovăstru, întâmpinaţi cu argumente Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 120 Vizualizări

Protestatarii din Solovăstru, întâmpinaţi cu argumente

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mureş, Ciprian Dobre, a declarat joi, 20 martie, că îi va invita în Sala Mare de şedinţe a Palatului Administrativ din Târgu-Mureş pe cetăţenii comunei Solovăstru care vor protesta vineri, 21 martie, de la ora 12.00, în faţa sediului CJ Mureş.

„Vom discuta foarte aplicat”

Ciprian Dobre a afirmat că va avea discuţii aplicate cu protestatarii, în care le va demonstra că nemulţumirile cetăţenilor vis a vis de colaborarea dintre CJ Mureş şi Primăria comunei Solovăstru sunt nejustificate. „La ora 12.00 voi fi personal în faţa Consiliului Judeţean să îi invit pe toţi locuitorii comunei Solovăstru care ne fac această vizită onorantă de altfel pentru noi. Ne vom dovedi gazde bune şi de pe acum vă spun că toţi protestatarii, cu ghilimelele de rigoare, vor fi invitaţi în Sala Mare de şedinţă unde vom discuta foarte aplicat”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş. „În 2012-2013 am făcut investiţii în drumurile judeţene de pe raza comunei Solovăstru în cuantum de aproximativ 137.000 lei, în anul 2014 sunt programate lucrări de întreţinere prin plombări, poziţiile kilometrice urmează să fie stabilite săptămâna viitoare. În ceea ce priveşte lucrările de întreţinere la drumurile judeţene din Solovăstru, în 2011 au fost 1,9 kilometri în valoare de 522.000 lei, în 2014 vor fi efectuate covoare bituminoase pe o lungime de 2,3 kilometri în valoare totală de 426.000 lei”, a adăugat Ciprian Dobre.

Bani pentru finalizarea canalizării

Potrivit preşedintelui CJ Mureş, comuna Solovăstru a beneficiat în 2013 de bani alocaţi de la Ministerul Dezvoltării în cadrul programului „Modernizarea satului românesc” pentru introducerea canalizării în localitate. „Valoarea totală a lucrărilor este de 4.351.000 lei, iar anul trecut pe timpul când conduceam acelaşi Consiliu Judeţean am alocat 313.250 lei bani pentru finalizarea lucrărilor de canalizare. În acest moment, reţeaua de canalizare funcţionează la Solovăstru”, a punctat Ciprian Dobre.

Problema grădiniţei, în afara sferei de atribuţii a CJ Mureş

De asemenea, preşedintele CJ Mureş a arătat că instituţia pe care o conduce nu are competenţe în ceea ce priveşte grădiniţele care funcţionează în comunele judeţului şi a spus că din 2012 până în prezent a avut cel puţin zece întâlniri de lucru cu reprezentanţi ai Primăriei din Solovăstru. „De asemenea, una dintre nemulţumiri este legată de grădiniţă. Aşa cum toţi cunoaştem, Consiliul Judeţean nu are atribuţii în învăţământul din judeţul Mureş decât în ceea ce priveşte învăţământul pentru copii cu nevoi speciale, aşa numitele şcoli incluzive. Iar comuna Solovăstru nu are nicio şcoală incluzivă pe teritoriul comunei”, a menţionat Ciprian Dobre. „Întâlniri ale preşedintelui Consiliului Judeţean, cel care vă vorbeşte, cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale din Solovăstru, de la începutul mandatului au fost zece întâlniri fie cu primarul fie cu viceprimarul fie cu consilierii şi cu alte ocazii, dintre care şase au fost programate, într-un interval de nici doi ani de zile. Îi aştept cu drag să discutăm aplicat despre comuna Solovăstru, o comună pe care o cunosc foarte bine”, a conchis Ciprian Dobre.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE