Laura Maria Harpa, dascălul model din Răstoliţa Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 569 Vizualizări

Laura Maria Harpa, dascălul model din Răstoliţa

Născută şi crescută într-o familie de dascăli, Laura Maria Harpa a continuat tradiţia de familia şi şi-a îndeptat paşii spre domeniul învăţământului. În prezent, Laura Maria Harpa îşi desfăşoară acivitatea, cu succes am spune noi, în cadrul Şcolii Gimnaziale din comuna Răstoliţa.

Reporter: Pentru început, vă rog să vă prezentaţi cititorilor cotidianului Zi de Zi…
Laura Maria Harpa: Mă numesc Laura Maria Harpa şi sunt profesor pentru învăţământul primar la Şcoala Gimnazială Răstoliţa. Am absolvit Şcoala Normală „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş şi Facultatea de Psihologie şi Psihopedagogie din cadrul Universităţii „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş. M-am născut în satul Bistra Mureşului, într-o familie de dascăli, tatăl meu şi unchiul meu care m-a şi crescut fiind profesori. Sunt căsătorită cu Cosmin Harpa, iar lumina ochilor nostri este fiica noastră, Sofia, de patru ani. În urmă cu 20 de ani am primit repartiţie la Şcoala Generală Iod, iar după zece ani mi-am început activitatea didactică la Şcoala Generală Răstoliţa, şcoala de suflet al tatălui meu, unde şi el a fost profesor. Pe parcursul acestor ani am educat generaţii întregi de elevi.

Rep.: La ce programe extraşcolare aţi participat în anul şcolar 2012-2013?           
L.M.H.: În anul şcolar 2012-2013 am participat împreuna cu elevii şi colegele mele la realizarea unei serii largi de activităţi şi proiecte educative. Astfel, am participat la activităţi de ecologizare a comunei, la concursul de evaluare în educaţie, atât la Limba română,cât şi la Matematică, elevii mei obţinând punctaje care le-au adus diplome şi medalii, am participat la festivaluri de datini şi obiceiuri. În toamna anului 2013, împreună cu elevii şi doamnele învăţătoare din ciclul primar am participat la proiectul  de volutariat din cadrul SNAC ,,Donăm fructe şi legume”, unde am adunat aproximativ 400 de kilograme, pe care le-am donat Bisericii Ortodoxe din Lunca Bradului,  coordonaţi fiind de doamna directoare, profesoara Ioana Lirca.

Rep.: Ce v-aţi propus să realizaţi în anul şcolar 2013-2014?       
L.M.H.: Pentru anul şcolar 2013-2014 mi-am propus o cât mai bună colaborare cu şcoala, familiile elevilor, cărora le mulţumesc pe aceasta cale, şi obţinerea unor rezultate cât mai frumoase la Evaluarea Naţională din luna mai, pe care elevii mei din clasa a II-a o vor susţine. Succes tuturor!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE