„Erasmus Days”, provocare de studiu în Europa Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 138 Vizualizări

„Erasmus Days”, provocare de studiu în Europa

Competitivitate, ambiţie, acumularea de experienţe personale şi profesionale, prieteni noi, îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare, acomodare, interacţionare şi lingvistice, multiculturalitate şi socializare. Într-un cuvânt Erasmus, programul prin care anual sute de studenţi din România pleacă să studieze cel puţin un semestru la universităţi din Uniunea Europeană. Studenţii Universităţii „Petru Maior” şi elevii Colegiului Economic „Transilvania” au participat  marţi, 8 aprilie, la prezentarea de promovare a programului de mobilităţi studenţeşti, care a avut loc la Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative din cadrul Universităţii „Petru Maior”.

„Tot ce ai de făcut este să fii un student foarte bun”

Foştii beneficiari ai programului Erasmus au susţinut marţi prezentări dedicate viitorilor studenţi Erasmus cu scopul de a le arăta care sunt oportunităţile şi beneficiile pe care le pot avea dacă aleg să studieze într-o ţară europeană. „E un eveniment care se întâmplă anual şi pe care noi încercăm să-l potrivim cu „Săptămâna Porţilor Deschise” de la Universitatea „Petru Maior”. Evenimentul se numeşte „Erasmus Day” şi sunt zile dedicate programului Erasmus în care încercăm să-l promovăm şi să facem cunoscută experienţa studenţilor care au deja astfel de mobilităţi atunci când ne adresăm, bineînţeles, studenţilor, viitorii beneficiari ai programului. Zilele constă în prezentări pe care foştii studenţi Erasmus le fac pentru viitorii studenţi, adică pentru toţi cei interesaţi de program. Încercăm să ne adresăm şi liceenilor pentru a fi şi mai interesant, ca să vadă ce oportunităţi au odată ce devin studenţi la noi sau în altă parte şi încercăm pe cât se poate să sintetizăm prezentările, pentru că mobilităţi sunt destul de multe, iar studenţii sunt foarte dornici să vorbească şi atunci efectiv efortul este de a-i grupa şi de a-i face să se oprească la un moment dat din a povesti şi din a împărtăşi tot ce au trăit ei acolo. Prezentările sunt concentrate pe ţări, mai multe universităţi din aceeaşi ţară, ceea ce înseamnă că va exista o singură prezentare. La toate cele trei facultăţi pe care le avem ţările care au fost prezentate anul acesta au fost Italia, Spania, Danemarca, Franţa, Austria şi Turcia. Sunt marile ţări europene, unde avem universităţi partenere, foarte bune, unde studenţii ar trebui să fie nerăbdători să meargă şi încercăm să arătăm că este destul de uşor să ajungi acolo, că tot ce ai de făcut este să fii un student foarte bun şi că beneficiile sunt apoi foarte multe”, a precizat Veronica Buta-Zaharagiu, referent Relaţii Internaţionale Biroul de Programe Comunitare din cadrul Universităţii „Petru Maior”.

„Beneficiile adevărate se văd în viitoarea carieră”

Printre aceste beneficii se numără experienţa de viaţă, dobândirea unei noi limbi, prieteniile de lungă durată, dar şi bucuria şi emoţia de a fi fost acolo. „Să experimenteze viaţa de student în afara ţării înseamnă pentru un student o experienţă extraordinară, de viaţă, este incomparabilă cu orice altceva. Studentul trebuie să se obişnuiască într-un mediu nou şi baza academică îl ajută să se acomodeze într-o altă ţară, adică tocmai pregătirea pe care o are şi pe care apucă să o facă, chiar şi cei care pleacă după primul an de studiu la noi, la „Petru Maior”, iar acesta este lucru foarte important, ca ei să poată să aibă încredere în ei şi să ştie că la orice universitate din orice ţară din Uniunea Europeană ei pot să facă faţă. După o astfel de experienţă, rămân cu prieteniile, cu experienţa de viaţă, cunoştinţa de limbă, emoţia şi bucuria de a fi fost acolo, iar această emoţie se vede mai ales când povestesc şi altora ce a fost. Beneficiile adevărate se văd în viitoarea lor carieră”, a subliniat Veronica Buta-Zaharagiu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE