FOTO: Ştrand de vis la 67 de kilometri de Târgu-Mureş Business
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 2149 Vizualizări

FOTO: Ştrand de vis la 67 de kilometri de Târgu-Mureş

Demarate la începutul anului 2013, lucrările de modernizare şi extindere a ştrandului din Praid, localitate aflată la 9 kilometri de staţiunea Sovata şi 67 de kilometri de municipiul Târgu-Mureş, se află pe linie dreaptă. Potrivit şefului Serviciului Turism din cadrul sucursalei Salinei Praid a Societăţii Naţionale a Sării Bucureşti, Ilie Colorian, ştrandul va avea aproximativ 5.600 de metri pătraţi şi va fi cel mai mare ştrand cu apă sărată din Transilvania. Investiţia va fi dată în folosinţă la sfârşitul lunii mai, se cifrează la 1,5 milioane euro şi va însemna un hotel nou de 4 stele cu Centru Spa, două bazine cu apă sărată, ambele cu zonă de plajă, camping amenajat cu restaurant, căsuţe, precum şi zone pentru corturi şi rulote.

Reporter: Când au demarat lucrările la noul ştrand şi care este termenul de finalizare a acestora?
Ilie Colorian: Lucrările de modernizare şi reconstrucţie a acestui ştrand au început în primăvara anului 2013. Estimăm finalizarea lui, conform contractului, la sfârşitul lunii mai 2014. Avem toate asigurările constructorului (Izorep SA Târgu-Mureş – n.r.) în acest sens, deci în această vară, la începutul sezonului, vom avea apă în bazine.


Rep.: Cum se va situa complexul pe harta de profil din România?
I.C.: Din datele pe care le avem, complexul de la Praid va fi unic pentru zona Transilvaniei şi probabil şi pentru România. Investiţia este una cu o arhitectură deosebită, beneficiază de două bazine, unul de 1.091 de metri pătraţi, iar pentru copii vom avea două zone, una cu un bazin de 253 de metri pătraţi şi alta pentru cei mai mici, de 125 de metri pătraţi. Avem o arhitectură deosebită a construcţiei propriu-zise, exceptând partea de bazine, unde clienţii vor beneficia de două baruri, unul care va fi inclus chiar în bazinul cel mare, şi un restaurant cu autoservire. Ştrandul va avea 1.049 de metri pătraţi luciu de apă şi va beneficia de un sistem modern de filtrare a apei care va fi asigurat prin şase filtre, iar apa va proveni integral de la un izvor salin, subteran, termal.

Rep.: Va exista şi o zonă de plajă?
I.C.. Da, va fi şi o asemenea zonă care va fi dotată cu peste 200 de locuri pe şezlong şi umbrele de soare. Bazinul va fi iluminat pe timp de noapte, ceea ce înseamnă că cei care vor dori să se bucure şi seara de o baie caldă vor putea veni la ştrandul nostru. Zona de plajă va avea suprafaţa de 2.477 de metri pătraţi.

Rep.: Care este valoarea investiţiei şi în cât timp o veţi amortiza?
I.C.: Valoarea investiţiei este de 1,5 milioane euro, fonduri proprii, ale Societăţii Naţionale a Sării Bucureşti. După estimările noastre, investiţia va fi amortizată în mai puţin de zece ani.

[zizigallery id=1178]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • in articol se vorbeste de valoarea investitiei pentru strand.
    ceea ce s-a prezentat face parte dintr-un ansamblu, o investitie mult mai mare din care la aceasta data se afla in construire numai strandul cu valoarea de investitie 1,5 mil euro

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE