FOTO: Duşa şi Florea, prezenţi la investirea subprefectului Oprea Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 341 Vizualizări

FOTO: Duşa şi Florea, prezenţi la investirea subprefectului Oprea

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a participat vineri, 25 aprilie, în Sala Mare a Palatului Administrativ din Târgu-Mureş, la ceremonia de investire a lui Vasile Oprea în funcţia de subprefect al judeţului Mureş. Hotărârea de Guvern privind numirea lui Vasile Oprea în funcţia de subprefect a fost publicată în Monitorul Oficial al României din 23 aprilie, în aceeaşi zi în care au fost publicate şi deciziile de încetare a exercitării funcţiei pentru prefectul Corneliu Grosu, respectiv subprefectul Manuel Butiulca.


Susţinere din partea lui Mircea Duşa

În discursul său, Mircea Duşa le-a mulţumit pentru activitatea depusă atât fostului prefect Corneliu Grosu cât şi ex-subprefectului Manuel Butiulca şi i-a dorit succes în activitate noului subprefect. „Aşa cum deja ştie, pentru că dânsul provine din funcţiile administraţiei publice, misiunea sa este să reprezinte Guvernul în teritoriu, de a urmări îndeplinirea obiectivelor programului de guvernare şi o atribuţie foarte importantă, acea de a veghea la respectarea legilor, de a veghea la respectarea prevederilor Constituţiei”, a afirmat Mircea Duşa. „Este nenorocul dumneavoastră că sunteţi numit subprefect într-o perioadă în care activitatea administrativă este foarte complexă, urmează să avem în 25 mai alegerile europarlamentare”, a mai spus ministrul Administraţiei şi Internelor care a amintit că în 25 mai, în judeţul Mureş vor avea loc şi alegeri locale în comuna Ideciu de Jos, pentru funcţia de primar.


Vasile Oprea promite o echipă în slujba legii

Noul subprefect a mulţumit Guvernului României pentru încrederea acordată şi a promis că preocuparea noii echipe de conducere de la Prefectura Mureş va fi respectarea legii. „Pentru mine este o onoare să fiu investit în acestă funcţie, dar în acelaşi timp şi o mare responsabilitate, dar cinstea, corectitudinea, profesionalismul sunt cuvinte care mă caracterizează şi sunt convins că împreună cu echipa de la nivelul Prefecturii Mureş, cu celelalte instituţii deconcentrate, vom forma o echipă solidă, puternică, pentru a fi în slujba cetăţeanului, pentru a pune în practică legile acestei ţări şi pentru respectarea în totalitate a programului de guvernare în teritoriu”, a afirmat Vasile Oprea. „Obiectivul în această perioadă bineînţeles că sunt alegerile europarlamentare, organizarea şi desfăşurarea acestora în condiţii de legalitate”, a adăugat noul subprefect, care beneficiază de susţinerea Partidului Social Democrat.

Dorin Florea, model de tenacitate pentru Corneliu Grosu

Prefect al judeţului Mureş timp de 18 luni, Corneliu Grosu şi-a luat rămas bun de la foştii colegi şi şefi de instituţii deconcentrate, cărora le-a mulţumit pentru sprijin şi colaborare. „Ce sfat să dau celui care îmi urmează în funcţie? Să fie demn, să ţină capul sus, să nu îi fie frică de nimic atunci când crede că soluţia aleasă este cea corectă şi legală şi să întrebe şi în stânga şi în dreapta pe cineva mai bun decât el dacă aşa trebuie făcut pentru că în sala aceasta sunt oricând oameni capabili să fie, între ghilimele, cei mai buni şi mai competenţi consilieri”, a menţionat Corneliu Grosu.
La finalul alocuţiunii, fostul prefect i-a mulţumit lui Dorin Florea, liderul PDL Mureş şi primarul municipiului Târgu-Mureş, pentru modelul de tenacitate oferit de-a lungul timpului. „Aţi fost pentru mine, şi înainte de a fi prefect şi în timpul mandatului, sper şi după aceea, un element de referinţă în ceea ce înseamnă tenacitate, mod de a rezolva bărbăteşte problemele de administraţie şi mai mult decât atât încrederea pe care ţi-o dă modul de a aborda funcţia pe care o ai, adică acea de meseriaş”, a spus Corneliu Grosu.

Invitaţi de la toate partidele

La ceremonie au participat şi Vasile Gliga – liderul PSD Mureş, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Ovidiu Dancu (PSD) şi Kelemen Marton (UDMR), Maria Precup – primarul PSD al municipiului Reghin, Ioan Dorin Dăneşan – primarul PSD al municipiului Sighişoara, Cristian Moldovan – primarul PNL al oraşului Luduş, deputatul Kelemen Atilla – fostul preşedinte al UDMR Mureş, precum şi consilieri judeţeni, primari de comune şi şefi de instituţii.

 

Foto: Miruna OBRAZ

[zizigallery id=1189]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE