„Tigrii” se impun în deplasare şi se califică în semifinale BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 46 Vizualizări

„Tigrii” se impun în deplasare şi se califică în semifinale

Mureşenii scapă de emoţii în al patrulea joc

În a patra partidă, a doua disputată în depalsare din cadrul play off-ului Ligii Naţionale de Baschet Masculin, BC Mureş Târgu-Mureş a obţinut calificarea pentru a doua oară consecutiv în semifinalele campionatului. După ce au câştigat primele două meciuri disputate pe teren propriu cu BCM U Piteşti, mureşenii au cedat partida disputată vineri cu 79-84 (8-21, 26-16, 23-28, 22-19), dar au învins sâmbătă cu un categoric 80-52 (25-11, 20-16, 13-15, 22-10) şi au îndepărtat emoţiile unei partide decisive, care urma să se dispute la Târgu-Mureş, miercuri, 7 mai.

Rămaşi în block start în primul joc

Oarecum relaxaţi după cele două victorii de pe teren propriu, mureşenii au debutat foarte slab în prima partidă şi s-au văzut conduşi după mai bine de 4 minute de joc cu 16-2. Nimic nu intra şi argeşenii şi-au mărit avantajul la 21-4 după 7 minute scurse. BC Mureş a încercat revenirea cu 4 puncte reuşite în minutele rămase, fără să mai primească vreun coş în primul sfert. Diferenţa a crescut din nou la începutul sfertului secund la 25-8, după care a urmat o revenire a „tigrilor”, care s-au apropiat la un singur punct înainte de pauza mare, dar la vestiare s-a intrat cu 37-34. Gazdele au reuşit în actul trei să se desprindă în mai multe rânduri la peste 10 puncte. Cea mai mică diferenţă a sfertului a fost de patru puncte şi la ultima pauză era 65-57. BC Mureş a reuşit să se mai apropie ameninţător chiar în ultimele secunde ale partidei, la un singur coş de trei puncte, dar gazdele au rezistat şi au încheiat victorioşi o partidă în care au condus în permanenţă.

Au înscris:

BCM U: Barro 18, Ulmer 17 (1×3), Sinadinovic 16 (2), Barac 15, Orbeanu 11 (3), Durkovic 7

BC Mureş: Peciukas 18 (4), Brown 17, Mladenovic 15, Ivanovic 13 (1), Jelenic 11 (1), Navickas 5 (1).

Altă atitudine, alt debut, alt rezultat

Fără conducătorul Martinovic, care a lipsit şi în primul meci din cauza unei întinderi, mureşenii au abordat al patrulea meci cu maximă concentrare. Dacă în primul joc din Trivale o singură echipă s-a aflat la conducere pe întreaga durată a partidei, în al patrulea meci argeşenii au condus doar cu 2-0 şi 3-2, după care echipa lui Srecko Sekulovic a pus stăpânire pe joc. Cu 14 puncte avantaj după primul sfert, mureşenii şi-au ţinut la distanţă de cel puţin 10 puncte adversarii până la pauza mare. La reluare, chiar dacă în ultimele momente se părea că piteştenii pot reveni, BC Mureş a ştiut să gestioneze finalul partidei şi a reuşit chiar să-şi mărească avantajul, profitând şi de precipitarea gazdelor de e reintra în joc. Ca şi în primul meci, fostul component al BC Mureş, Ousmane Barro a fost principalul marcator al gazdelor, cu 13 puncte. El a fost urmat de Barac, cu 11 puncte şi Sinadinovic, cu 10, care a reuşit să înscrie şi doar cele două reuşite de 3 puncte ale echipei sale. De partea cealaltă, mureşenii au reuşit prin cinci jucători să înscrie peste 10 puncte: Mladenovic 17, Jelenic 17 (2×3), Ivanovic 14 (2), Peciukas 12 (2), Navickas 12. Au mai jucat: Brown 6, Jucan 2, Baczo, în a doua partidă, Păltinişanu, Lupusavei în prima. În „semifinale”, BC Mureş va întâlni CSM Oradea, care s-a impus după doar 3 partide în faţa celor de la SCM U Craiova. În cealaltă semifinală se vor întâlni campioana CSU Ploieşti, care a câştigat tot în trei partide disputa cu Energia Rovinari şi învingătoarea din jocul decisiv dintre CSU Sibiu şi U Mobitelco Cluj. În „sferturi”, ambele echipe au câştigat cele două partide disputate pe teren propriu şi scorul general este 2-2.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE