Sat de vacanţă cu tradiţiile câmpiei la Văleni-Pogăceaua Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1072 Vizualizări

Sat de vacanţă cu tradiţiile câmpiei la Văleni-Pogăceaua

DSC_0502Un proiect interesant începe să prindă contur în zona de câmpie, mai exact un sat de vacanţă situat în zona localităţii Văleni, comuna Pogăceaua.

„Să dezvoltăm un sat de vacanţă în câmpie”

Ideea aparţine primarului comunei Rîciu Ioan Vasu care, doreşte amenajarea în zona lacului din localitate a unui sat de vacanţă cu participarea comunelor din cadul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Câmpia Transilvană”.„Dorim să facem cel mai frumos proiect al zonei Cămpiei Transilvaniei. Urmează să am discuţii cu primarul de la Pogăceaua să cumpărăm un teren pe Asociaţia de Dezvoltare „Câmpia Transilvană” în localitatea Văleni. Acolo, unde a fost pe vremuri ferma partidului, există o peninsulă a unei familii din Cluj, de 3,7 hectare. Acolo dorim să dezvoltăm un sat de vacanţă în câmpie. Toate cele 15 comune care doresc să fie proprietari a 10 ari, să-şi construiască fiecare o casă ţărănească. Vorbim de modernizare, cu minim şase locuri de cazare. Dacă avem 10 case, sunt 60 de locuri de cazare. Dacă ai 14, mai ai 24 de locuri. Să faci 100 de locuri de cazare,  să poţi cuprinde locuri pentru două autocare, să faci un teren de fotbal pentru pregătire să poţi prinde echipe de fotbal pentru cantonamente, să poţi prinde tabere de vacanţă, de pictură,  plus tot felul de festivaluri. Dar nu festivaluri în care să se urce oamenii politici pe scenă. De asemenea să faci două evenimente  importante, două târguri, unul de primăvară şi unul de toamnă. Cum era pe vremuri Ziua Recoltei, să o faci la 1 octombrie cu fiecare comună cu stand propriu. Aşa poţi aduna multă lume. După aceea poţi face şi dansuri populare, să se mănânce, să se bea, lumea să vină să pescuiască şi câte şi mai câte.”, a precizat Ioan Vasu, primarul comunei Rîciu.

„Peninsula” Câmpiei

Primul pas în vederea realizării proiectului îl reprezintă achiziţionarea terenului, urmând ca demararea proiectului să fie făcută în funcţie de decizia primarilor din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Câmpia Transilvană”. „În această săptămână împreună cu primarul de la Pogăceaua mă voi deplasa la Cluj să vedem ce e cu acest teren, astfel ca fiecare comună să poată deveni priopritar, pentru a face viabil acest proiect. În prezent suprafaţa este de 3,7 hectare dar, ne va mai trebui şi o parte a păşununii celor de la Pogăceaua, locuri de parcare, şi o amenajare corespunzătoare. E pe malul lacului acest teren, e practic o peninsulă şi,  vă daţi seama ce impact puternic ar avea acest aspect asupra vizitatorilor. Am ales acest teren deoarece este situat într-o zonă mai centrală, plus că există posibilitatea achiziţionării acestui teren”, a menţionat Vasu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Frumoasa treaba,felicitari,dar as avea si o nemultumire.Drumul de la Hagau de ce nu-l pietruiti macar sa nu mai ramana oamenii impotmoliti ,ati pus doua masini de piatra la intrarea pe drum si gata ,v-as ruga sa vedeti si de asta ,azi maine sunt alegeri iarasi si promiteti ca se face si ramane la stadiu de promisiune ,va multumesc

  • Urmeaza sa, vom face, vom merge, vom construi pe suprafata unei peninsule a unei „familii din Cluj-Napoca” care habar nu are de planul celor care nu au reusit sa dezvolte comunele lor ..dupa cum se vede totul este foarte sigur si clar. Pana una alta in comuna „pastorita” de cel care a fost declarat pubic ca fiind COLABORATOR al SECURITATII trebuie sa spuna daca a furnizat ”
    marfa” lui VISINESCU, Fecior etc ;

  • Bravo domn primar!
    Asa ceva imi doresc si eu pe Valea Muresului Superior, poate in viitor, felicitari pentru initiativa si sunt ferm convis ca pus in practica proiectul va fii ceva superb
    Mult succes

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE