Păr pentru copiii bolnavi de cancer la Piros Hair&Beauty Social
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 1707 Vizualizări

Păr pentru copiii bolnavi de cancer la Piros Hair&Beauty

Campania ia amploare la Târgu-MureşO inedită campanie umanitară ia amploare în aceste zile în municipiul Târgu-Mureş. Campania presupune donarea de păr pentru a confecţiona peruci, care vor fi oferite copilaşilor bolnavi de cancer. Conceptul este unul nou în România şi a fost iniţiat în cadrul Societăţii Studenţilor Medicinişti Iaşi, după un model britanic.

Participarea la campanie, act de normalitate

Campania se desfăşoară momentan în 20 dintre oraşele ţării, avantajul acestui proiect fiind că oricine poate dona. În Târgu-Mureş există deja două saloane de coafură partenere. Partener oficial al campaniei „Donează-ţi părul copilaşilor bolnavi de cancer” este salonul Hair Passion, care oferă un discount de 20% celor care se tund pentru a dona. Acestuia i s-a alăturat salonul Piros Hair&Beauty. Piroska Lucaci, fondatoarea salonului, apreciază participarea ca pe un act de normalitate din partea salonului pe care îl conduce. „Este în schimb un act de mare altruism cel venit din partea femeilor care sunt dispuse să renunţe la podoaba capilară din acest motiv. Ştim cu toţii că părul este o parte definitorie a unei femei. Cu atât mai mult, pierderea părului în urma tratamentelor suferite de către copilaşii bolnavi este una greu de suportat. De aceea cred că această campanie este una deosebit de frumoasă şi benefică. Sper doar să fie un număr cât mai mare de donatori şi donatoare”, a declarat Piroska Lucaci. Aceasta a demarat pe contul de socializare o campanie prin care oferă serviciile de spălat, tuns şi aranjat în mod gratuit celor care doresc să-şi doneze podoaba capilară. Campania a prins, în scurtul răstimp curs de la demarare salonul adunând deja o cantitate relativ însemnată de păr.

Trei peruci deja realizate

Părul colecţionat din toate oraşele este trimis la Galaţi, unde una dintre foarte puţinele peruchiere din ţară, Stela Chiriloiu, a realizat deja trei peruci. Procedeul realizării acestora este unul dificil şi costisitor, putând ajunge şi până la suma de 1.400 de lei. Acesta este motivul pentru care pe lângă donaţiile constând în păr este nevoie şi de bani. Astfel, orice donaţie este binevenită şi poate fi depusă în contul deschis pe numele Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi 2511.1-10805.1/RON IBAN: RO84RNCB0178011166540001 Fiscal code: 8740489 BCR, Iaşi, Alexandru Ioan Cuza, Strada Ştefan cel Mare nr. 8A. Informaţii suplimentare despre derularea campaniei se pot obţine fie de la coordonatorul local, Ana-Maria Colceriu, telefon 0744-848.466, fie direct la salonul Piros Hair&Beauty, telefon 0265-225.000, unde se pot face şi programările. Părul donat trebuie să aibă lungimea minimă de 17 cm, nevopsit sau vopsit în nuanţe naturale.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE