Home / Administratie / Restart pentru Asociaţia „Zona Metropolitană Târgu-Mureş”

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

Restart pentru Asociaţia „Zona Metropolitană Târgu-Mureş”

111Consilierii judeţeni au decis joi, 13 august, cu unanimitate de voturi, modificarea Actului Constitutiv şi a Statutului Asociaţiei „Zona Metropolitană Târgu-Mureş”, organism constituit în anul 2006, cu scopul dezvoltării zonei metropolitane Târgu-Mureș din perspectiva relațiilor economice, sociale, culturale, turistice, sportive existente între autoritățile componente: Consiliul Judeţean Mureş, municipiul Târgu-Mureş, oraşul Ungheni şi comunele Acăţari, Ceuaşu de Câmpie, Corunca, Crăciuneşti, Cristeşti, Ernei, Gheorghe Doja, Livezeni, Pănet, Sâncraiu de Mureş, Sângeorgiu de Mureş şi Sânpaul.

112

Consiliu Director cu doi co-preşedinţi

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, care deţine şi funcţia de preşedinte al Consiliului Director al Asociaţiei, a recunoscut că aceasta funcţionează mai mult pe hârtie şi a subliniat rolul de „motor” pe care municipiul Târgu-Mureş ar trebui să îl aibă în cadrul ONG-ului. „Aşa cum ştim cu toţii, această asociaţie funcţionează şi nu prea. Încercăm să dăm un rol mai puternic municipiului Târgu-Mureş în cadrul acestei asociaţii. Cred că până la urmă e normal ca principalul „motor” al dezvoltării Zonei Metropolitane să capete acest rol şi de asemenea să găsim forme în care această asociaţie să funcţioneze, adică să legăm preşedintele Consiliului Judeţean de primarul municipiului reşedinţă de judeţ. În felul acesta, dacă îi „cuplezi”, nu are cum să se mai întâmple să nu funcţioneze, pentru că implicit nu va putea face niciunul, nici altul nimic fără celălalt şi atunci noi mai avem încă un amendament, la articolul 7, alineatul 3 din Actul Constitutiv, ca acest Consiliu Director pe care îl propunem să fie format din cinci membri, doi co-preşedinţi, doi vicepreşedinţi şi un membru, practic cu calitatea de secretar. De asemenea, la Statut, articolul 23, alineatul 1, Consiliul Director este organul executiv de conducere şi administrare a asociaţiei. Consiliul Director este format din cinci membri: doi co-preşedinţi, doi vicepreşedinţi şi un membru – secretar”, a afirmat Ciprian Dobre, care a lăsat să se înţeleagă că îl propune şi totodată îl susţine pe Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureş, pentru funcţia de co-preşedinte al Consiliului Director al Asociaţiei.

Apel pentru PUG-uri armonizate

Totodată, Ciprian Dobre a subliniat necesitatea ca Planurile Urbanistice Generale (PUG) ale localităţilor componente ale Asociaţiei să fie în armonie cu direcţia de dezvoltare a judeţului Mureş. „Noi avem mari probleme de dezvoltare datorită faptului că nu reuşim să armonizăm Planurile Urbanistice Generale ale localităţilor, nu vrea nimeni să impună nimic, dar nu vom mai putea, suntem mărginiţi geografic, de râuri, de dealuri, de căi ferate, de şosele şi dacă nu înţelegem să colaborăm pe această zonă între unităţile-administrative, rămânem aşa, ca la începutul secolului 20, că n-am mai făcut nimic notabil de atunci”, a menţionat Ciprian Dobre.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Omul de afaceri Doru Borșan: “Dorin Florea a început bine, dar s-a stins ca lumânarea, ca varul de Târnăveni”

Prezent în emisiunea Jurnal de Mureș din 22 iunie, emisiune realizată de Răzvan Pop la …