„Floricică de pe tău”, festivalul anului la Fărăgău Cultură
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 1010 Vizualizări

„Floricică de pe tău”, festivalul anului la Fărăgău

faragau 1Comuna Fărăgău, aşezare situată la circa 18 kilometri de municipiul Reghin, a fost gazdă duminică, 16 august, pentru a şaptea ediţie a Festivalului „Foricică de pe tău”, eveniment organizat cu scopul de a promova şi perpetua folclorul şi tradiţiile locale.

Eveniment de tradiţie

Şi în acest an, rolul de gazdă i-a revenit lui Ioan Milăşan, primarul comunei Fărăgău, care a subliniat tradiţia îndelungată a manifestării, denumită pe timpuri „Ziua Recoltei”. „Pe timpuri, sărbătoarea organizată la Fărăgău se numea „Ziua Recoltei” şi apoi „Ziua Colectivistului”, iar astăzi s-a transformat în Festivalul „Floricică de pe tău”, manifestare care în 2015 bifează cea de-a şaptea ediţie. Cu acest prilej, localnicii se întâlnesc şi au ocazia să depene din amintiri, dar şi să discute probleme actuale sau de viitor şi bineînţeles să se bucure de tradiţiile populare”, a declarat Ioan Milăşan.

faragau 2

Program artistic bogat

Festivalul a debutat cu parada portului popular, după care a urmat ceremonia de deschidere, printre invitaţi numărându-se Ovidiu Dancu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, deputatul social-democrat Vasile Gliga şi Dumitru Cotoi, primarul comunei Batoş. Programul a continuat cu o ofertă artistică bogat pentru publicul numeros, pe scenă evoluând Ansamblurile din Hodac, Goreni, Voivodeni, Fărăgău, Urmeniş, Silivaşu de Câmpie, Petelea şi Mila, precum şi artiştii Viorel Spânu, Larisa Niculina Cotoi, Anghelina Timiş Lungu & Iulia Lungu şi Ciprian şi Mihaela Istrate.

faragau 3

„Întotdeauna la festivalul de la Fărăgău participă ansambluri din alte sate la care noi am participat la sărbătorile lor, dar şi interpreţi cunoscuţi de muzică populară”, a punctat primarul Ioan Milăşan.

Ştefan BRUMAR & Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE