Start ezitant, lot constant pentru Gaz Metan Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 66 Vizualizări

Start ezitant, lot constant pentru Gaz Metan

DSC_0024Retrasă în urmă cu câteva sezoane din Liga III de fotbal, formația Gaz Metan Târgu-Mureș rămâne o echipă în așteptarea posibilităților de revenire în acest eșalon aproape în fiecare ediție. „Gaziștii” au cedat în urmă cu cinci ani deliberat prima poziție, după ce în precedenta nu au „forțat” barajul de promovare din lipsa fondurilor, care în eșalonul trei necesarul este mult superior față de Liga IV, unde toate participantele sunt din același județ. Mai mult, în ultimele ediții nu s-a mai aflat printre fruntașe, în precedenta aflându-se o bună perioadă chiar în a doua jumătate a clasamentului. A fost în schimb echipa care a încurcat-o pe ASA 2 în drumul spre baraj, învingând-o în ultima etapă și permițând astfel Viitorului Ungheni să încheie campionatul pe prima poziție. În afara necesarului în ceea ce privesc fondurile, clubul nu mai are nici teren propriu, împărțind terenul din satul Mureșeni cu alte echipe, astfel încât deseori chiar în calitate de gazdă, adversara nu poate fi considerată în deplasare.

Omogenitatea, lucrul cel mai evident
Startul în noul sezon nu a fost nici el unul diferit. În prima etapă au cedat mai mult decât surprinzător în fața unei alte echipe târgumureșene, 0-1 cu MSE 08, care până în campionatul trecut se afla în permanență în subsolul clasamentului. Au reușit în schimb în runda a doua o victorie categorică, 4-0 cu Mureșul Cuci, dar și aceasta a fost obținută după 0-0 la pauză. Acesta poate fi mai degrabă un aspect care scoate în evidență pregătirea fizică superioară, deși jucătorii nu pot participa cu regularitate la antrenamente, evident din cauză că nu este principala lor activitate. Aspectul nu a ieșit în evidență în etapa intermediară de miercuri, când au cedat cu 2-3 la omonima din Daneș.
Atuul de bază poate fi considerat în schimb experiența, Gaz Metan având în lot mai mulți jucători care au activat și în ligile superioare. La aceasta se poate adăuga omogenitatea. Lotul condus de președintele Ioan Precup și managerul sportiv Ovidiu Văidean, care este totodată și jucător are aproape aceeași componență ca și în ediția trecută. Antrenorii Liviu Nistor și Paul Brai, la rândul lor ambii și jucători, îi au alături pe următorii: Marius Florea (venit de la Valea Izvoarelor), Vlad Văcar, Eugen Fodor, Ciprian Vancea, Bogdan Corcheș, Ștefan Olvedi, Dragoș Hrișcă, Gelu Oroian, Raul Bocicor, Szilagyi Arnold, Cristian Murar, Andrei Gândilă (de la MSE), Talos Zoltan (de la Mureșul Cuci), Cătălin Munteanu, Bogdan Panfilie, Benjamin Rad, Kadar Barna și Adrian Fluieraru (de la Viitorul Ungheni).
Așadar, patru nume noi, unii dintre cei „vechi”, fiind reveniți, după ce au trecut pe la alte echipe. Nici obiectivul nu poate fi considerat o noutate: o clasare cât mai sus, până ce se va putea aspira la o revenire în Liga III.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE