Marius Paşcan cere depolitizarea TVR Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 80 Vizualizări

Marius Paşcan cere depolitizarea TVR

pascan 1Senatorul liberal Marius Paşcan, vicepreşedinte al Comisiei pentru Cultură şi Media din Senat, a afirmat joi, 17 septembrie, într-o conferinţă de presa, că Televiziunea Română trebuie depolitizată, că trebuie condusă de un manager şi că ar vedea insolvenţa sau ştergerea datoriilor istorice către bugetul de stat o soluţie de relansare a instituţiei, informează Agerpres. “Nu pot să nu-i văd un viitor televiziunii publice. Condiţia este să se ia gheara politicului de pe ea. TVR trebuie depolitizată, în fruntea ei trebuie aşezat un tehnocrat, un manager, dar în momentul de faţă nici măcar un tehnocrat nu este sigur că poate rezolva. Mai degrabă ar trebui să fie declarată în insolvenţă, fie ca datoriile istorice legate de bugetul de stat să fie anulate, pentru că altfel nu poţi să nu o relansezi”, a declarat Marius Paşcan.
Potrivit site-ului www.agerpres.ro, Marius Paşcan a mai afirmat că, în urmă cu o zi, şedinţa comisiilor de specialitate din Parlament a fost convocată intempestiv, motiv pentru care conducerea TVR nu a putut participa şi că parlamentarii PNL au decis să o boicoteze întrucât ar fi fost “un puci”. “Aici a fost un puci, ieri, o execuţie la scenă deschisă. În sensul că s-au adunat parlamentarii coaliţiei guvernamentale şi toată scena a avut loc cinci minute. În cinci minute l-au executat pe Stelian Tănase şi se pregătesc să pună pe cineva din sfera de interes a PSD. Eu sunt pur şi simplu consternat, pentru că este o bătaie a vulturilor pe stârv. Stârvul este TVR. O instituţie falimentară, care dacă ar fi fost o societate comercială obişnuită demult era intrată în etapele de insolvenţă şi faliment, şi la acest stârv vulturii politici roiesc. Cum să-l împartă, ce să mai rupă din el, ce să mai atragă, ce interese să mai poată promova prin povestea asta”, a menţionat senatorul liberal.

Totodată, vicepreşedintele Comisiei pentru Cultură şi Media din Senat a mai spus că este o ciudăţenie ca politicienii să se bată pe o societate plină de datorii. “Acum vorbim pur şi simplu de un leş, leşul televiziunii disputat de vulturii politici din coaliţia de guvernământ. Se pregătesc, am văzut tot felul de speculaţii, să-l pună pe Mădălin Voicu preşedinte, să pună pe altcineva. SRTv are o datorie istorică, toate veniturile dintr-un an sunt mai mici decât datoria pe care o are. S-au făcut reeşalonări, pe care nu le-a putut respecta, Parlamentul a girat un împrumut pentru a rambursa şi pentru a se stabiliza, dar nu s-a întâmplat acest lucru. TVR este o instituţie falimentară şi acum se bat tot felul de profitori pe ea”, a afirmat Marius Paşcan.

Comisiile de cultură ale Parlamentului au respins miercuri raportul de activitate al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune pe anul 2014. Pentru respingerea raportului au votat 17 parlamentari, unul împotriva respingerii (senatorul Varujan Vosganian) şi unul s-a abţinut. La şedinţa Comisiilor de cultură nu a fost prezent niciun reprezentant al conducerii TVR.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE