Programă nouă, manuale vechi pentru clasa a III-a Invatamant
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 227 Vizualizări

Programă nouă, manuale vechi pentru clasa a III-a

dumitru orosanNu se cunoaşte încă cu exactitate data la care elevii claselor a III-a vor intra în posesia manualelor şcolare. Dumitru Orosan, inspectorul şcolar pentru ciclul primar, consideră că distribuţia manualelor pentru aceşti elevi ar putea surveni chiar şi în luna noiembrie.

 Fără tablete pentru elevi, deocamdată

Se pare că elevii mureşeni din celelalte clase ale ciclului primar au sau vor avea chiar în aceste zile manualele şcolare atât de necesare. Inspectorul de specialitate nu poate avansa o cifră exactă nici în ce priveşte numărul elevilor mureşeni care frecventează acest ciclu de învăţământ. Asta pentru că, în aceste prime zile ale anului şcolar, încă sunt părinţi care îşi înscriu copiii la şcoală, a precizat Dumitru Orosan.

În ce priveşte manualele celor de-a III-a însă, elevii au început şcoala cu manualele vechi. „Urmează ca în cursul lunii octombrie sau cel târziu noiembrie să aibă şi ei manuale noi. Situaţia se datorează licitaţiilor întârziate care la rândul lor au întârziat şi manualele”, a subliniat inspectorul. „Până atunci profesorii vor lucra după programa nouă. Este normal. A apărut un plan – cadru nou şi programă nouă inclusiv pentru clasa a III-a. Doar manualele sunt cele vechi. Sigur că profesorii vor trebui să respecte programa nouă lucrând cu manualele vechi”, a explicat Dumitru Orosan. În schimb şi-a manifestat speranţa ca între cele două tipuri de manuale nu vor fi diferenţe prea mari. „Ministerul este cel care organizează licitaţiile. Noi am fost la o întâlnire cu cei de la Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi au spus că licitaţiile sunt întârziate pentru că unele edituri au depus contestaţii. Acesta este motivul pentru care mai trece o lună, pe urmă încă o lună… Este o procedură destul de complicată la licitaţia manualelor”, a susţinut inspectorul de resort.

Întrebat despre noile manuale digitale distribuite cu prima ocazie anul trecut celor din clasele a I-a şi a II-a, care alături de manualul tradiţional include şi un soft educaţional, Dumitru Orosan afirmă că elevii acestor clase le vor primi în viitorul apropiat şi pentru acest an şcolar. Fără tablete însă, cel puţin deocamdată. „Au fost într-adevăr discuţii despre tabletele distribuite elevilor din ciclul primar. Deocamdată, au rămas la stadiul de discuţii, pe care îl ştiam”, a precizat Dumitru Orosan.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE