Share

Home / Administratie / Dorin Florea, solicitări către Dacian Cioloş

Dorin Florea, solicitări către Dacian Cioloş

111Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a declarat miercuri, 11 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că îi va solicita lui Dacian Cioloş, în cazul în care va deveni prim-ministru, depolitizarea instituţiilor publice şi stoparea modului discreţionar în care fondurile de la buget sunt alocate către primării, informează Agerpres. “Aş cere de urgenţă domnului Cioloş – dacă ajunge prim-ministru şi va fi votat – o analiză şi stoparea modului discreţionar şi a modului penal în care se distribuie banii pentru autorităţi locale, fără niciun fel de lege, aprobare sau transparenţă. La colţ de stradă se dau bani la primării. Solicit o analiză în teritoriu şi, de urgenţă, curăţenie în toate instituţiile depolitizate pentru că lucrurile trebuie să meargă mai departe. Aceste instituţii trebuie curăţate şi trebuie puşi profesionişti”, a precizat Dorin Florea, citat de site-ul www.agerpres.ro.

De asemenea, Dorin Florea a spus că îi va mai solicita viitorului prim-ministru şi stoparea aplicării Legii 165/2013, referitoare la măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, întrucât primăriile nu mai pot dezvolta o serie de investiţii, întrucât sunt obligate să renunţe la terenurile pe care le au în rezervă. “În mod particular îi cer domnului Cioloş – pentru că tot se vorbeşte despre furturi de terenuri – stoparea Legii 165/2013, este legea prin care toate rezervele de terenuri ale României, averea oraşului, zestrea lui patrimonială trebuie să o punem la dispoziţia aşa-zisei comisii care inventariază tot ce rămâne”, a menţionat primarul municipiului Târgu-Mureş.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cărţi oferite gratuit de un anticariat din Târgu-Mureş!

Anticariatul Gobe, situat pe strada Secerei nr. 6 din Târgu-Mureș, organizează sâmbătă, 13 iulie, între …

Share
Share