Home / Administratie / Dorin Florea, solicitări către Dacian Cioloş

Dorin Florea, solicitări către Dacian Cioloş

111Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a declarat miercuri, 11 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că îi va solicita lui Dacian Cioloş, în cazul în care va deveni prim-ministru, depolitizarea instituţiilor publice şi stoparea modului discreţionar în care fondurile de la buget sunt alocate către primării, informează Agerpres. “Aş cere de urgenţă domnului Cioloş – dacă ajunge prim-ministru şi va fi votat – o analiză şi stoparea modului discreţionar şi a modului penal în care se distribuie banii pentru autorităţi locale, fără niciun fel de lege, aprobare sau transparenţă. La colţ de stradă se dau bani la primării. Solicit o analiză în teritoriu şi, de urgenţă, curăţenie în toate instituţiile depolitizate pentru că lucrurile trebuie să meargă mai departe. Aceste instituţii trebuie curăţate şi trebuie puşi profesionişti”, a precizat Dorin Florea, citat de site-ul www.agerpres.ro.

De asemenea, Dorin Florea a spus că îi va mai solicita viitorului prim-ministru şi stoparea aplicării Legii 165/2013, referitoare la măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, întrucât primăriile nu mai pot dezvolta o serie de investiţii, întrucât sunt obligate să renunţe la terenurile pe care le au în rezervă. “În mod particular îi cer domnului Cioloş – pentru că tot se vorbeşte despre furturi de terenuri – stoparea Legii 165/2013, este legea prin care toate rezervele de terenuri ale României, averea oraşului, zestrea lui patrimonială trebuie să o punem la dispoziţia aşa-zisei comisii care inventariază tot ce rămâne”, a menţionat primarul municipiului Târgu-Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Opțiunea alegătorilor români din afara țării în favoarea votului prin corespondență

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează printr-un comunicat de presă faptul că, pentru alegerile parlamentare din …