Stimulente financiare pentru bugetari Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 195 Vizualizări

Stimulente financiare pentru bugetari

111Camera Deputaţilor a aprobat vineri, 13, noiembrie, proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 35/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.

Salariile, mărite cu 10%

Potrivit deputatul social-democrat Florin Buicu, proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 35/2015, care prevede majorarea cu 25% a salariului lunar brut de care beneficiază personalul din sistemul public sanitar, faţă de nivelul avut în luna septembrie 2015. “Ordonanţa prevede, totodată, modificarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, în sensul asigurării unui cadru instituţional pentru includerea tinerilor specialişti din sănătate şi învăţământ în categoria persoanelor care pot închiria locuinţe realizate prin programele ANL”, a precizat Florin Buicu.

Referindu-se la corecția adusă de proiectul de lege, preşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor a arătat că aceasta reprezintă o măsură de motivare financiară a personalului din sănătate și stoparea migrației personalului către străinătate sau privat, unde salariile sunt mai mari. “Prin aceste măsuri se urmărește ca sistemul public să devină mai atractiv pentru personalul de specialitate medico-sanitar și să determine stabilitate la nivelul personalului din sistem. Totodată, prin amendamentul adus de deputaţi ai Grupului Parlamentar al PSD, prin care se măresc salariile tuturor bugetarilor cu 10%, se urmăreşte motivarea angajaţilor din serviciile publice. PSD îşi doreşte ca profesorii, medicii, specialiştii din administraţia publică să rămână în România! Guvernul Ponta a reuşit, începând din 2012, să relanseze economia naţională, lăsând în urmă o situaţie financiară stabilă. Având în vedere acest aspect, PSD îşi doreşte ca fiecare cetăţean al acestei ţări să beneficieze de avantajele care decurg din creşterea economică”, a subliniat deputatul Florin Buicu.

Legea a fost trimisă spre promulgare preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Modificări aduse de lege:

  • Se majorează cu 25% a salariului brut de care beneficiază personalul din sistemul public sanitar, personalul din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi al serviciilor teritoriale de expertiză medicală aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii și personalul din cadrul sistemului public de asistență socială.
  • Se majorează cu 10% de la 1 decembrie 2015 faţă de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2015 pentru personalul bugetar care nu a beneficiat de majorări salariale în cursul acestui an.
  • Se stabilește cadrului instituțional pentru includerea tinerilor specialişti din învăţământ şi din sănătate în programele ANL (se reglementează noțiunea de „specialist” pentru programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinat închirierii, derulat prin ANL).

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE