Centrul Mihai Eminescu se transformă în SRL Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 273 Vizualizări

Centrul Mihai Eminescu se transformă în SRL

_MG_3126_site

Consiliul Local Tîrgu Mureș va intra pe piața serviciilor hoteliere și de alimentație publică. Consilierii locali au adoptat, la ultima ședință, transformarea Centrului Mihai Eminescu în societate cu răspundere limitată.

 

În luna noiembrie, la penultima ședință de Consiliu Local, după o dezbatere încinsă, aleșii au hotărât, în regim de urgență, aprobarea de principiu a demarării procedurii de externalizare a Serviciului Public Administrația Grădinii Zoologice și a Serviciilor hoteliere și alimentație publică din cadrul Serviciului Public de Utilități Municipale din subordinea Consiliului local municipal Tîrgu Mureș.
La ședința din decembrie, ceea ce era la nivel de intenție acum o lună s-a materializat printr-o hotărâre de CL privind înfiinţarea unei societăţi comerciale cu răspundere limitată cu obiect principal de activitate cod CAEN 5110.
În expunerea de motive se arată că înființarea SRL-ului este necesară pentru: creșterea performanțelor obiectivului Centrul Cultural “Mihai Eminescu” atât pe componenta turism şi alimentaţie publică cât și pe organizare de evenimente şi manifestări culturale, asigurarea unei forțe de muncă stabile prin remunerarea corespunzătoare a personalului, rentabilizarea, eliminarea blocajelor în materia absorbţiei fondurilor de la bugetul consolidat al statului şi pentru asigurarea funcţionării obiectivului prin descentralizare.
În consecință, directorul Serviciului Public de Utilități Municipale, Mircea Moldovan a propus asocierea Consiliului Local Tîrgu Mureș și a SC Administrator Imobile și Piețe SRL în noua companie care se va numi SC Centru Cultural Eminescu SRL, desființarea actualului serviciu public, transferarea personalului în societatea nou înființată, transmiterea în administrare a bunurilor mobile și imobile și stabilirea sediului societății la aceeași adresă unde funcționa Centrul Cultural Mihai Eminescu.
În ședința de CL, aleșii au aprobat astfel înființarea societății, actul constitutiv al acesteia, virarea sumei de 10.000 lei privind constituirea capitalului social, mandatarea viceprimarului Peti Andrei să semneze actul constitutiv în numele şi pe seama autorităţii publice locale, precum şi efectuarea tuturor demersurilor pentru înregistrarea societăţii comerciale la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Mureş.
Zenovia Șagău, administratorul noii societăți, a primit un mandat de 3 luni “strict pentru înfiinţarea societăţii şi înregistrarea ei la organele abilitate, urmând ca în termen de 3 luni să se efectueze demersurile necesare pentru ocuparea postului”.
Proiectul a trecut aproape în unanimitate, singurii consilieri care s-au abținut de la vot, în afara celor care au lipsit de la ședință, au fost Soós Zoltán și Józsa Tibor.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE