FOTO: Sărbătoarea datinilor la Idicel Pădure, în a doua zi de Crăciun Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 480 Vizualizări

FOTO: Sărbătoarea datinilor la Idicel Pădure, în a doua zi de Crăciun

DSC_1643Tradiția spune că la Idicel Pădure, lumea se adună între Crăciun și Anul nou la Căminul Cultural din sat să se bucure de datinile și obiceiurile de iarnă grație festivalului ”Sculați gazde nu dormiți”. Anul 2015 nu a făcut excepție, în a doua zi de Crăciun, sâmbătă 26 decembrie colindători, ansambluri și soliști au adus cu ei pe scena Căminului Cultural din sat frumoasele obiceiuri de iarnă.

DSC_1827La buna organizare a festivalului au contribuit Primăria și Consiliul Local Brâncovenești, Consiliul Parohial din Idicel Pădure, alături de oameni de bună credință din sat care au făcut ca festivalul să dăinuie și în acest an. ”Este o bucurie și o satisfacție, atât pentru mine cât și pentru locuitorii din Idicel Pădure să ne putem bucura împreună de acest minunat eveniment, să sărbătorim împreună a doua zi de Crăciun la acest fesival intitulat ”Sculați gazde nu dormiți”, titlu care îi caracterizează pe oamenii din acest sat”, a precizat în deschiderea festivalului Ördög Ferencz, primarul comunei Brâncovenești.

Zi minunată de sărbătoare

DSC_1630Oaspete de seamă la festivalul de la Idicel Pădure a fost solistul Ciprian Istrate, care a fost și prezentatorul evenimentului, fără să-și neglijeze statutul de solist, alături de soția Mihaela care au adus frumoasele colinde românești publicului din Idicel Pădure. ”Este o zi minunată de sărbătoare pentru noi toți, pentru creștinii din întreaga lume, dar în această a doua zi de Crăciun, așa a hărăzit bunul Dumnezeu ca eu, împreună cu prietenii mei, să fim aici la Idicel Pădure pentru a ne bucura de Nașterea Mântuitorului Nostru Iisus Hristos”, a precizat Ciprian Istrate, prezentatorul festivalului.

Dar adus lui Hristos

DSC_1586La buna organizare a festivalului și-a adus contribuția consilierul local Gheorghe Sava, sufletul festivalului de datini și obiceiuri de la Idicel Pădure, alături de părintele Eugen Micu și Consiliul Parohial din Idicel Pădure. ”Crăciunul este o sărbătoare a darurilor, iar cel mai frumos și mai prețios dar îl avem pe Iisus Hristos, oferit de Dumnezeu din iubire pentru noi. Noi oferim daruri unii altora, viața este un dar de la Dumnezeu, copiii sunt daruri ale părinților, părinții sunt daruri ale copiilor. Trebuie să prețuim toate aceste daruri. Obiceiurile și datinile legate de sărbătoarea Nașterii Domnului sunt daruri pe care le-am primit de la strămoși, lucruri de preț care trebuie respectate și duse mai departe. Prin acest lucru ne arătăm prețuirea față de credința strămoșilor, și față de Hristos. Acest festival de datini și obiceiuri ar trebuie să fie nu doar un spectacol la care să aplaudăm, ci să fie un dar adus de noi lui Hristos. El ne oferă atâtea daruri și noi, prin acest festival îi aducem daruri prin aceste obiceiuri și datini”, a precizat părintele paroh Eugen Micu.

Maraton de colinde și obiceiuri de iarnă

DSC_1711Primi care au deschis programul au fost gazdele, prin Ansamblul de dansuri populare din Idicel Pădure, urmați de Ansamblul ”Coronița” din Solovăstru, Formația ”Clăcașii” din Ideciu de Sus, Formația de dansuri populare maghiare ”Helikon” din Brîncovenești și Ansamblul folcloric din Idicel Sat, alături de soliștii Laura Stoica, Maria Emanuela Câmpean, Daiana Suceava, Alexandra Bugnar, Marcela Nistor, Loredana Gor, și Alexia Aștelian.

[zizigallery id=1873]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE