Investiţiile în oameni, prioritare la Sângeorgiu de Mureş Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 224 Vizualizări

Investiţiile în oameni, prioritare la Sângeorgiu de Mureş

sg de muresAflat la conducerea Primăriei comunei Sângeorgiu de Mureş din anul 2008, Sófalvi Szabolcs a demonstrat, împreună cu echipa administrativă pe care o conduce, veridicitatea proverbului potrivit căruia “Omul sfinţeşte locul.” Cea mai mare comună a judeţului Mureş după numărul de locuitori a cunoscut o dezvoltare în ritm accelerat, iar proiectele de infrastructură, pentru susţinerea învăţământului şi cele sociale au devenit o obişnuinţă pentru sângeorzeni.

Proiecte de infrastructură

Din punct de vedere al proiectelor realizate, anul 2015 a fost unul de succes pentru echipa de la Primăria din Sângeorgiu de Mureş. „În 2015 au apărut proiectele mari de infrastructură finanţate din fonduri europene şi astfel am făcut studii de fezabilitate şi proiecte tehnice şi ne pregătim să depunem noi proiecte. Pe lângă acest lucru, am reuşit să ducem la îndeplinire un proiect din fonduri europene care prevedea asfaltarea a 15 străzi şi dotarea Căminului Cultural cu costume populare, în 2015 fiind finalizată una dintre cele mai importante componente, cea de construire a unei creşe noi, care a fost inaugurată în toamna acestui an. Avem foarte mulţi copii şi numeroşi sângeorzeni au ales această grădiniţă care oferă condiţii la nivel european. Pe lângă deschiderea acestei creşe am încercat să întreţinem toate străzile din comună. Menţionez că fiind cea mai mare comună din judeţul Mureş, avem peste 140 de străzi din care cea mai mare parte sunt pietruite, întreţinerea lor fiind o mare provocare pentru Primărie. De asemenea, am modernizat şi iluminatul public şi am folosit în acest sens ultima tehnologie de iluminat prin becuri de tip led”,

a declarat primarul Sófalvi Szabolcs. „În 2015 am câştigat proiecte noi pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare. Am reuşit să introducem reţeaua publică de canalizare pe trei străzi şi în prezent se lucrează la extinderea reţelei de apă în satul Tofalău. Proiectele sunt finanţate din fonduri mixte, guvernamentale şi locale”, a completat edilul şef al localităţii.

Castelul Máriaffy, readus în circuitul turistic

Un alt proiect foarte important pentru comunitatea din Sângeorgiu de Mureş vizează modernizarea castelului Máriaffy, obiectiv aflat pe lista monumentelor istorice. „Scopul proiectului este modernizarea castelului şi introducerea acestuia în circuitul turistic. Fiind un monument istoric, vom realiza acolo un muzeul al satului, cu săli de expoziţii permanente şi ocazionale, cu muzeu etnografic român, maghiar, rom. Practic, locaţia va deveni o perlă a comunei. Noi, din fonduri proprii am reuşit să reparăm acoperişul clădirii, iar acum din fonduri europene vom continua lucrările de modernizare în 2016. În paralel, dorim ca şi în parcul aferent acestui castel să realizăm un parc frumos, accesibil tuturor”, a menţionat primarul Sófalvi Szabolcs.

Activităţi de suflet

Totodată, Sófalvi Szabolcs a subliniat că o prioritate a autorităţilor locale, în afară de dezvoltarea comunei din punct de vedere al infrastructurii, este reprezentată de investiţia în oameni. „Organizăm mai multe tipuri de evenimente care au scop educativ, intelectual şi spiritual. Mă refer aici la „Întâlnirile tinerilor sângeorzeni”, care se organizează din două în două săptămâni, în incinta Căminului Cultural. În cadrul acestora, încercăm ca în această lume plină de provocări, mai ales pentru tineri, să discutăm despre diverse teme actuale şi să găsim împreună răspunsurile, precum şi calea către adevăratele valori, inclusiv cele creştine şi să încercăm, noi, autoritatea locală, să formăm o comunitate frumoasă. De asemenea, la nivelul comunei funcţionează şi un Club al vârstnicilor, unde aceştia socializează şi au parte de prelegeri pe diverse teme. Încercăm ca la evenimente să participe, împreună, români, maghiari şi romi, iar la începutul anului viitor intenţionăm să organizăm întâlnirea tinerilor familii care au trei sau mai mulţi copii”, a afirmat edilul şef al comunei.

Atenţie la problemele comunităţii

La capitolul probleme, primarul localităţii Sângeorgiu de Mureş a amintit cea a câinilor fără stăpân şi parapetul care împarte în două drumul naţional care tranzitează comuna. „Aplicăm, începând din decembrie 2015, un proiect de sterilizare a câinilor fără stăpâni şi avem un proiect de realizare a unui azil pentru aceşti câini. Printre alte probleme aş mai aminti parapetul de pe drumul naţional. Avem, în medie, un accident săptămânal pe trecerea de pietoni. Nu o să mă las, degeaba ni se spune să stăm liniştiţi, voi continua demersurile pentru înlăturarea acestui parapet şi în acest sens comunitatea a strâns până în prezent mii de semnături pentru înlăturarea acestora. În opinia noastră, parapetul este principalul motiv pentru care a crescut nejustificat viteza în localitate şi implicit numărul de accidente”, a conchis Sófalvi Szabolcs.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE