Laboratorul de Anatomie Patologică, în spațiu nou Consiliul Judetean Mures
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 904 Vizualizări

Laboratorul de Anatomie Patologică, în spațiu nou

laborator anatomie patologicaManagerul Spitalului Clinic Județean (SCJ) Mureș, dr. Dan Sîmpălean, a anunțat că în acest an se dorește mutarea Laboratorului de Anatomie Patologică, ce funcționează în prezent în curtea Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, într-un spațiu nou, în incinta Policlinicii 2 din Târgu-Mureș. Consiliul Județean Mureș a alocat unității sanitare, în 2016, suma de 500.000 de lei pentru reabilitarea clădirilor care funcționează ca secții sau compartimente.

Potrivit managerului SCJ Mureș, se dorește amenajarea Laboratorului de Anatomie Patologică, pentru ca acesta să funcționeze la standardele anului 2016. „Avem în vedere amenajarea Policlincii 2 deoarece o parte a ei a fost reabilitată prin acel proiect de ambulatoriu, iar o parte a rămas cum era pe vremuri și atunci am zis să arate la fel toată Policlinica și să oferim condiții mai bine. Tot acolo, vom muta Laboratorul de Anatomie Patologică, care funcționează momentam în curtea Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș. Trebuie să evacuăm la un moment dat acel spațiu și vom face un laborator nou de anatomie patologică la standardele anului 2016”, a menționat dr. Dan Sîmpălean.
Președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre, a precizat că domeniul Sănătății a reprezentat o prioritate, iar consilierii județeni au adoptat bugetul în unanimitate. „Noi am avut trei mari domenii în care am investit în acest an, unul dintre ele fiind Sănătatea. Am alocat pentru sănătate, cu sprijinul consilierilor judeţeni, şi mulţumesc tuturor consilierilor că am adoptat bugetul în unanimitate. Am adus în domeniul sănătăţii, la cele două mari spitale pe care le avem, e vorba de Spitalul Clinic Judeţean şi de Spitalul „Gheorghe Marinescu” de la Târnăveni, 4 milioane de euro pentru investiţii. E o sumă considerabilă pentru judeţul Mureş, având în vedere şi faptul că fiecare spital are la rândul său un parteneriat cu Ministerul Sănătăţii în care ei contractează sume pentru investiţii, direct de la buget”, a declarat Ciprian Dobre.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE