Share

Home / Administratie / 2,45 milioane pentru culte. Pentru picturi, funcționare și reparații

2,45 milioane pentru culte. Pentru picturi, funcționare și reparații

anastassios

Ultima ședință a Consiliului Local Tîrgu Mureș a debutat cu proiectul de hotărâre cu numărul 18 de pe ordinea de zi pentru ca reprezentanții cultelor aflați în sală să nu aștepte. Printre proiectele votate s-au numărat rectificarea bugetară, proiect amendat în ședință, și înființarea funcției de city manager la nivelul Primăriei Tîrgu Mureș.

Aleșii locali au aprobat alocarea sumei de 2,45 de milioane de lei pentru susţinerea financiară a unor unităţi de cult din municipiul Tîrgu Mureş pentru anul 2016. Astfel, Parohia Ortodoxă Română Tîrgu Mureş XIII va primi pentru înlocuirea şindrilei de brad la acoperişul bisericii suma de 160.000 de lei. Parohia Ortodoxă Română Tîrgu Mureş IX va încasa 150.000 de lei pentru a-și suporta cheltuielile de întreținere și funcționare. De asemenea, tot pentru întreținere și funcționare, Parohia Ortodoxă Română Tîrgu Mureş XII va primi 60.000 de lei, Parohia Ortodoxă Română Tîrgu Mureş III – 170.000 de lei, Parohia Ortodoxă Română Tîrgu Mureş XV – 180.000 de lei și Biserica Penticostală nr. 6 – 22.500 de lei. Parohia Ortodoxă Română Tîrgu Mureş VI (Sf. Ana) va beneficia de 598.258,63 de lei pentru lucrările de reparaţii la acoperişul bisericii, înlocuirea tablei turlei, înlocuirea învelitorilor de ţiglă, înlocuirea burlanelor și a jgheaburilor. Parohia Ortodoxă Română Tîrgu Mureş VII are alocați 500.000 de lei pentru pictura bisericii, în timp ce Parohia Ortodoxă Română Tîrgu Mureş IV, pentru același gen de lucrări, va primi 250.000 de lei. Parohia Ortodoxă Română Tîrgu Mureş XIV are aprobat un buget de 153.231,25 de lei pentru lucrările de reparaţii ale brâului exterior al bisericii, pentru lucrări de pavaj şi amenajare parcare. O parte din suma aprobată este destinată cheltuielilor de întreţinere şi funcţionare.
Ligia VORO

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Angajări la Primăria Târgu-Mureș

Primăria municipiului Târgu-Mureș organizează concurs pentru ocuparea unor posturi vacante la Serviciul public Administraţia domeniului …

Share
Share