Butoi de pulbere aproape de explozie, la Poşta Română. Detalii incredibile Administratie
  • alex.toth
  • 1 comentarii
  • 310 Vizualizări

Butoi de pulbere aproape de explozie, la Poşta Română. Detalii incredibile

postaSindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) – Filiala Mureş a informat marţi, 1 martie, prin intermediul unei petiţii, Comisia de Dialog Mureş şi Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş cu privire la riscul declanşării unui conflict social major la nivelul Companiei Naţionale Poşta Română. Sindicaliştii solicită găsirea unor soluţii pentru acordarea concediilor de odihnă prevăzute de lege pentru factorii poştali din mediul rural şi pentru includerea agenţilor şi factorilor poştali în categoria salariaţilor cu condiţii deosebite de muncă.

Posturile unice, activitate non-stop

Potrivit preşedintelui SLPR Mureş, Vasile Viorel Neagu, la nivelul judeţului Mureş există 105 posturi unice de agent poştal în mediu rural care nu au beneficiat de concediu de odihnă din anul 2013. „În lipsa identificării unei soluţii, aceştia nu-şi vor putea efectua concediile de odihnă nici anul acesta sau în anii următori. Motivaţia: Compania Naţională Poşta Română nu poate angaja salariaţi cu contract de muncă pe perioadă determinată pentru înlocuirea titularilor plecaţi în concediu de odihnă”, a declarat liderul SLPR Mureş. „La oraş, situaţia e un pic altfel, există posibilitatea ca angajaţii să se înlocuiască unul pe celălalt, soluţie imposibilă în mediul rural. Avem foarte multe oficii care funcţionează cu unul sau doi angajaţi. De exemplu, la Aţintiş un singur salariat deserveşte cinci sate, iar la Şerbeni un angajat acoperă trei sate”, a completat Vasile Viorel Neagu.

Obligaţi să îşi „fracţioneze” concediile

De asemenea, preşedintele SLPR Mureş a dezaprobat decizia conducerii naţionale a companiei, conform căreia diriginţii au primit sarcina de „a asigura continuitatea serviciului poştal” în toate subunităţile, astfel încât agenţii poştali au fost obligaţi să îşi ia concediul de odihnă fracţionat, câte trei zile în fiecare lună, în afara perioadei de pensii. „Iniţiativa nu aparţine diriginţilor, fiind impusă şi păstorită tacit de conducerea Companiei Naţionale Poşta Română, prin intermediul directorilor judeţeni”, se arată în petiţia sindicaliştilor.

Condiţii deosebite de muncă

În aceeaşi petiţie, sindicaliştii solicită completarea articolului 83 din Codul Muncii, „în sensul de a se permite angajarea unor înlocuitori, pe durată determinată, pe perioada acordării concediului de odihnă, pentru angajaţii pe funcţii unice, din mediul rural”. Totodată, agenţii şi factorii poştali cer ca funcţia lor să fie inclusă în nomenclatorul salariaţilor cu condiţii deosebite de muncă, „pentru a nu mai fi nevoiţi să străbată prin ger, arşiţă, ploaie, viscol, ninsoare, secetă, zeci de kilometri zilnic, pe orizontală şi verticală, cu câte 10-20 de kilograme atârnate de gât, până la 65 de ani”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Este un dezastru anuntat !! Cum este posibil ca un angajat sa nu primeasca concediu de odihna mai bine de 2 ani si directoarea postei sa mai fie in functie ? ALO ITM !!!! Dormiti LINISTITI ? Cand ati „verificat” ultima data posta ?

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE