Home / Cultură / ÎPS Irineu, mesaj special de Ziua Internaţională a Femeii

ÎPS Irineu, mesaj special de Ziua Internaţională a Femeii

111Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Ortodox al Alba Iuliei, transmite, prin intermediul cotidianului Zi de Zi, un mesaj de Ziua Internaţională a Femeii, pe care îl redăm, integral, în rândurile de mai jos:

„Este ziua femeii, a aceleia care are flacăra iubirii înlăuntrul său, o flacără ce arde. Maternitatea este înscrisă în fiinţa femeii, în sângele ei, în creierul ei. Femeia este un apostol care poate duce oamenilor bucuria, fericirea şi încrederea.

Binele cel mai preţios din lume nu sunt minele de aur şi argint, nici descoperirile ştiinţei şi tehnicii. Binele lumii este o femeie înţeleaptă, o femeie cinstită, evlavioasă, care pe unde trece seamănă viaţa, speranţa şi pacea.

În această zi, de 8 martie, Îl rog pe Hristos-Domnul, să binecuvinteze pe femeile creştine de aproape şi de departe, dăruindu-le har, sănătate şi viaţă încununată cu ghioceii celor mai frumoase împliniri.

Dreptcredincioaselor femei, fie ca Maica Domnului, Femeia desăvârşită, să vă ajute a vă împodobi cu virtuţile ei. În acest fel, veţi fi capabile să transmiteţi ceea ce nicio cultură, nicio ştiinţă nu pot transmite. De ziua voastră, vă adresez salutul evanghelic: „Bucuraţi-vă!”. La mulţi ani!”

† Irineu

Arhiepiscop al Alba Iuliei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Relaxare la Uzina Foto

În perioada 26 iunie până in 30 august, în decursul sfârșiturilor de săptămână, târgumureșenii sunt …