Home / Sanatate / Flashmob în Piața Teatrului pentru copiii cu autism

Flashmob în Piața Teatrului pentru copiii cu autism

stire autismZiua Internațională de Conștientizare a Autismului va fi marcată la Târgu-Mureș mâine, 2 aprilie, printr-un flashmob, ce va avea loc în Piața Teatrului și care va începe la ora 12,00. Evenimentul este organizat de Cluburile Rotary din Târgu-Mureș, iar mesajul pe care doresc să-l transmită organizatorii este acela că trebuie oprită discriminarea persoanelor care suferă de această afecțiune și trebuie luptat pentru integrarea lor în comunitate. „Discriminarea se face, uneori, într-un mod foare evident (de exemplu accesul dificil al copiilor în școlile normale), iar alteori prin omisiune sau lipsă de implicare/finanțare (de exemplu, lipsa serviciilor pentru adulți). Consecințele însă sunt grave și atrag după sine dificultăți majore în procesul de integrare socială, atât la copii, cât și la adulți. Rotary Internațional luptă la nivel mondial pentru combaterea mai multor tipuri de afecțiuni, pentru pace, pentru dreptul la învățătură, la condiții decente de viată și pentru apărarea drepturilor oamenilor, desfășurând o serie de proiecte de mare amploare”, au transmis organizatorii evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noile rate de incidență ale localităților din Mureș

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au transmis marți, 24 noiembrie, prin intermediul unui comunicat …