VIDEO: BC Mureș, învinsă și la Cluj BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 102 Vizualizări

VIDEO: BC Mureș, învinsă și la Cluj

bc muresÎn penultima etapă a fazei a II-a din turneul play-off al Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a cedat sâmbătă seara cu 86-81 (14-14, 31-21, 24-19, 17-27) în deplasarea de la Cluj-Napoca în fața formației locale U-BT.

Mureșenii au făcut față partidei doar în primul sfert, în care cele două formații s-au aflat cu schimbul la conducere. La intrarea în ultimul minut, BC Mureș avea 14-11, dar au fost egalați înaintea primei pauze. Clujenii au început mai bine sfertul al doilea și s-au desprins treptat, ducând avantajul la 10 puncte în jumătatea celui de-al doilea act, desprinzându-se chiar la 13 puncte. Acesta ar fi fost și avantajul gazdelor la pauza mare, dar Pustahvar a trimis de la distanță, pe sirenă, o minge care a intrat în coș.

Fără constanță, revenire tardivă

Gazdele au controlat jocul și după reluare. Au reușit din nou să se desprindă, dar la jumătaea sfertului trei, reușitele lui Scott păreau că vor relansa partida. Acesta a reușit în două rânduri să reducă avantajul alb-negrilor la doar 7 puncte, dar clujenii au revenit de fiecare dată. În ultimele două minute dinaintea ultimei pauze doar Pustahva a mai reușit ceva pentru mureșeni, acesta devenind din nou principalul marcator al echipei. Roland Török a stabilit însă scorul dinaintea ultimei pauze la 69-54 și sarcina mureșenilor devenea tot mai dificilă. Primul coș al ultimului sfert l-au reușit tot clujenii, prin Todic și s-a ajuns la o diferență de 17 puncte. În a doua jumătate mureșenii s-au apropiat chiar la 5 puncte și se anunța un final pe muchie de cuțit. Fostul „tigru”, Adamovic a refăcut difența la 10 puncte când mai erau mai puțin de un minut și jumătate de joc. Același Pustahvar a fost singurul care a mai punctat de două ori în această perioadă, dar revenirea era tardivă și BC Mureș înregistrează a cincea înfrângere consecutivă. Mureșenii rămân totuși pe poziția 5 și este posibil ca adversara din „sferturi” să fie SCM U Craiova, sau clujenii, în cazul unei victorii a echipei CSU Atlassib în ultima partidă a etapei. Cele două se vor în ultima etapă a primei faze din play-off, miercuri, 6 aprilie, ora 19.30, la Târgu-Mureș și echipa lui Audrius Prakuraitis aproape că își poate „alege” adversara, bineînțeles, din cele posibile. Jocul rezultatelor le poate aduce în schimb în față și echipa din Sibiu, dar totul se va decide în urma disputării ultimei runde. Pe de altă parte, mureșenii pregătesc și participarea în final fourul Cupei României, unde vor întâlni tot echipa din Cluj în semifinală.

Marcatorii din partida de la Cluj au fost:

U-BT: Dykes 21 p (1×3), Adamovic 18 (4), Todic 13 (1), Baciu 12, Pasalic 11 (3), Török 5 (1), Kalnichenko, Kuti și Guțoaia câte 2.
BC Mureș: Pustahvar 20 p (4), Martinic 13, Scott 10 (2), Jurevicus 9 (1), Polyák 9 (2), Barro 9, Lázár 4, Frasenyuk 4, Barabási 3 (1)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE