Programul Teatrului „Studio” pe luna aprilie Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 319 Vizualizări

Programul Teatrului „Studio” pe luna aprilie

studio 1Cotidianul Zi de Zi vă prezintă programul lunii aprilie la Teatrul „Studio” din Târgu-Mureş, document furnizat de Cristian Bojan PR & Marketing al instituţiei.

Sâmbătă, 9 Aprilie 2016, de la ora 19.00, iubitorii teatrului sunt aşteptaţi la Teatrul “Studio” al Universităţii de Arte din Târgu-Mureş, la spectacolul “Push Up 1-3” de Roland Schim­melpfen­nig, regia Theodor-Cristian Popescu. Spectacolul îi are în distribuţie pe studenţii-actori ai clasei de masterat, anul I, specializarea Arta actorului.

Roland Schimmelpfennig este un regizor de teatru și dramaturg german. Și-a început cariera ca jurnalist, dar începând cu anul 1990, a studiat regia de teatru. Este unul dintre cei mai prolifici dramaturgi din Germania, foarte apreciat în Europa, dar relativ obscur , în Statele Unite ale Americii.Două dintre piesele sale, ”Push Up” și ”Femeia din trecut”, au fost puse în scenă la Royal Court Theatre din Londra. Probabil că secretul succesului lui Roland Schimmelpfennig dar, mai ales, explicaţia farmecului atât de special al textelor sale stă în teatralitatea proporţiei dintre luciditate şi imaginaţie, dintre tehnică dramatică şi poezie, ce caracterizează scrisul său pentru scenă.

Theodor-Cristian Popescu se întoarce la Teatrul “Studio”, după trei ani de absență, cu o nouă montare. De această dată, este vorba de piesa unui dramaturg german pe care l-a introdus în cultura canadiană, în timpul șederii lui în Canada.

În prezent este conferenţiar universitar la Universitatea de Arte din Târgu Mureş – coordonatorul programului de masterat în regie. Biografia sa artistică este impresionantă, cu peste 50 de spectacole „conceputal provocatoare”, aşa cum îşi defineşte teatrul, montate în ţară şi în străinătate.

”Push up 1-3” este situat într-o lume de care am auzit cu toții: lumea corporațiilor, unde, toată lumea vrea să ajungă la conducere. Toata lumea vrea postul din Delhi. Toata lumea vrea sex, toată lumea vrea dragoste. Și toată lumea ar face orice pentru a le obține.

Femeile și bărbații din “Push Up 1-3” lucrează în administrarea unei companii mari, acesta fiind decorul celor trei lupte pentru putere, fiecare purtată de doi oameni care concurează cu sânge rece pentru a-și asigura succesul în afaceri și interesele personale.

Regia: Theodor-Cristian Popescu, Scenografia Cosmin Ardeleanu, Coregrafia Bordas Attila, Sound design Andrei Raicu.

Distribuția: Ioana Hogman, Oana Bănuță, Lavinia Bondor, Bianca Andraș, Gabi Petre, Robert Oprea, Alex Hîncu. cu participarea lui Vlad Zamfirescu și a Elenei Purea.

Miercuri, 13 Aprilie 2016, de la ora 19.00, iubitorii teatrului sunt aşteptaţi la Teatrul “Studio” al Universităţii de Arte din Târgu-Mureş, la spectacolul “Mutanţi”, un omnibus teatral coordonat de Peca Ștefan. Spectacolul îi are în distribuţie pe studenţii-actori ai clasei de masterat, anul I, specializarea Arta actorului.

“Mutanţi” este un proiect al Teatrului Studio realizat prin colaborarea studenţilor diverselor specializări ale Universității de Arte din Târgu-Mureș. Astfel, textul spectacolului este scris de studenţii anului I – Masterat – Scriere Dramatică, coordonați pentru acest proiect de Peca Ștefan. Peca Ștefan este considerat a fi una dintre cele mai  puternice voci din dramaturgia contemporană românească.

Regia specatcolului este semnată de Ovidiu Caiţa, cadru didactic asociat al Universităţii de Arte, la specializarea Artele Spectacolului – Regie.

Scenografia este realizată de Őtves Annamária – studentă în anul III la Scenografie și eveniment artistic. Mișcarea Scenică îi aparține unui alt student al UAT, Mario Garcia, absolvent al specializării Coregrafie și student al anului III – Actorie.

Texte și povești de: Natalia Graur, Boris Cremene, Sandu Macrinici, Ioana Hogman, Daniel Oltean (studenți ai anului I -Masterat de Scriere Dramatică) şi Peca Ștefan.

Mutanti: Lavinia Bodnar, Robert Oprea, Oana Bănuță, Bianca Andraș, Ioana Hogman, Alex Hîncu si Cristi Bojan.

Cu participarea magică a lui Ciugulitu Csaba.

Scenografia: Ötves Annamária

Mișcarea scenică: Mario Garcia

Video design: László Erőss

Luni, 18 Aprilie 2016, de la ora 19.00, în prima zi din “Săptămâna Altfel”, iubitorii teatrului, în special elevi, sunt aşteptaţi la Teatrul “Studio” al Universităţii de Arte din Târgu-Mureş, la spectacolul “Improvizaţie la Alma”, de Eugen Ionescu, în regia lui Gavril Cadariu. Spectacolul îi are în distribuţie pe studenţii-actori ai clasei de masterat, anul II, specializarea Arta actorului.

Eugen Ionescu s-a născut la Slatina, şi-a petrecut copilăria în Franţa, pentru a reveni în 1924 în România, unde a urmat studiile liceale şi universitare. În 1938 pleacă la Paris ca bursier. După război, se impune în teatrul de avangardă francez şi e recunoscut apoi în lumea întreagă drept unul dintre cei mai mari dramaturgi ai secolului XX.

Pentru Eugen Ionescu, teatrul absurdului îşi are rădăcinile în propria lui existenţă. Român de origine, provenind dintr-o familie destrămată de nebunia antisemitismului de la începutul secolului trecut şi cu mari probleme legate de apartenenţa la o etnie, Eugen Ionescu şi-a asumat pe rând identitatea franceză şi pe cea iudaică, întorcându-se spre finalul vieţii la rădăcinile sale reale, cele româneşti. Într-o scrisoare adresată lui Emil Cioran la 28 aprilie 1954, Ionescu se destăinuia: “Sunt genial pentru că sunt român, sunt genial pentru că am o instrucţie franceză şi mai sunt genial pentru că oricine poate fi genial, dacă vrea”.

Distribuţia:
Ionesco – Stefan Mura

Bar­tolomeu 1 – Vali V. Popescu

Bar­tolomeu 2 – Lorena Rapea

Bar­tolomeu 3 – Loredana Dascălu

Maria – Alexandra Țifrea

Regia și scenografia: conf. univ. dr. Gavril Cadariu

Bilete: 5 lei (elevi, studenți și pensionari) și 10 lei (întreg).

Rezervările la cele două spectacole se pot face pe site-ul www.teatrulstudio.ro sau trimițând un mail în care se precizează numele, data și titlul reprezentației și numărul de locuri la adresa rezervari@teatrulstudio.ro. Biletele se pot procura la Casieria Teatrului „Studio” de pe strada Koteles Samuel nr. 6, care este deschisă în fiecare marți între orele 14.00 – 18.00, sau cu o oră înainte de începerea fiecărui spectacol.

Programul lunii aprilie va fi întregit de premiera specatcolului de musical ”Profesorul de franceză”, de Tudor Mușatescu, în regia Feliciei Dalu, ce va avea loc în data de 25 aprilie 2016, la Teatrul „Studio”.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE