Home / Cultură / Salonul ARIADNAE, două decenii în slujba artei

Salonul ARIADNAE, două decenii în slujba artei

Distribuie

DSC_5238Salonul  ARIADNAE şi-a deschis porţile vineri, 8 aprilie cu ocazia vernisajului celei de a 20-a expoziţii dedicată exclusiv  artei textile. Organizată de Filiala  Târgu Mureş a Uniunii Artiştilor Plastici din România expoziţia ARIADNAE  XX reuneşte 58 de artişti textilişti, lucrările acestora putând fi admirate până pe 30 aprilie. „Nu de mult, supremaţia artelor plastice era deţinuită de către aretele aşa zis majore, pictură, sculptură, grafică, iar artele decorative incorect denumite ca arte minore, manifestându-se de cele mai multe ori în umbră. De câţiva ani lucrurile s-au schimbat, căci vocile artelor decorative, artele textile, ceramica, designul, infografica, arta fotografică  au început să se facă din ce în ce mai auzite, au din ce mai multe de zis şi au obţinut locul binemeritat în rândul marii familii a artelor vizuale”, a precizat Mana Bucur, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Târgu Mureş.

„Privim şi simţim”

Introducerea în universul ARIADNAE XX a fost făcută de artistul plastic Radu Florea care a a deschis poarta percepţiei asupra lucrărilor expoziţiei. „Acest salon reprezintă un univers al elementelor naturale , al pretextelor vegetale de inspiraţie tradiţională, dar şi postmodernisă. Constat personal  o preferinţă pentru abstractizarea formei ceea ce surclasează din start,  de la nivelul opţiunii imitarea la motivul standard, decorativ. Privim şi simţim lucrările expuse pe simeze printr-o materialitate densă, texturi rafinate ce  reliefează cu aportul culorilor calde şi reci dar şi a subtilelor monocromii forme şi contururi  care ne trimit la întrebăruile şi sensul vieţii, la modurile variate de percepţie a universurilor interioare ale fiecăreu artiste, şi la rafinata intuiţie creatoartea femeii artist”, a precizat Radu Florea, artist plastic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Du-te dor cu Mureșul”, festival concurs național la Palatul Culturii

Distribuie În ziua de 23 septembrie, la Târgu Mureș, se va desfășura o nouă ediție …