”Billion Star Hotel”, cadoul de Paşte al reghinenilor Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 509 Vizualizări

”Billion Star Hotel”, cadoul de Paşte al reghinenilor

DSC_6083Campania filmului mureșean ”Billion Star Hotel”, World Have a Nice Day (World HaND) a poposit luni, 2 mai, la Casa de Cultură ”Eugen Nicoară”, din Reghin cu ocazia proiecției de gală a filmului”Billion Star Hotel”. Bilion Star Hotel vorbește despre destinele a trei personaje aparent ciudate – Sică Generalu’, Panait Surdu și Arthur Popescu, despre neliniști interiore, traume din copilărie, drame sufletești. Ei sunt purtați de viață pe propriul drum și odată cu maturizarea lor, temerile și confruntarile cu viața, se schimbă. Publicul reghinean a avut parte de o călătorie prin viața, a trei oameni aparent pierduți, în căutarea fericirii, o călătorie în care transpare adevărul că viața inseamnă însuși propriul fel unic, complicat sau ciudat de a fi.

DSC_6120”Billion Star Hotel” înseamnă o muncă de patru ani de zile. A fost o mare provocare pentru noi, şi m-am bucurat extrem de mult că am reuşit să ducem la bun sfârşit acest proiect. ”Billion Star Hotel” este un film făcut din suflet, cu foarte multă pasiune. Este practic sufletul nostru, a lui Alecs Năstoiu în primul rând, care a scris scenariul. Pus în faţa spectatorilor este exact ce noi am simţit, ce am dorit noi să transmitem oamenilor în aceste vremuri aşa cum sunt ele. Mulţumim Reghinului, primarului Maria Precup că ne-a primit. Sper ca la Reghin să se finalizeze în scurt timp proiectul cu cinematograful, şi atunci cu mare drag vom colabora”, a precizat Ovidiu Vasu, producătorul filmului ”Billion Star Hotel”.

Este un film plin de emoţii”

DSC_6110La rândul său, primarul municipiului Reghin Maria Precup a adus felicitări filmului şi echipei de producţie pentru frumosul cadou adus reghinenilor în a doua zi de Paşti. “Vreau să-i felicit pe cei din echipa ”Billion Star Hotel” pentru film, pentru emoţia care am simţit-o transmisă de acest film. Îmi cer scuze faţă de ei că nu am ştiut ce film minunat aduc la Reghin pentru a face o promovare aşa cum trebuie. Abia acum am realizat că este un film plin de emoţii, au reuşit să ne transmită durerea acelor copii şi ne-au făcut responsabili că nu suntem întotdeauna preocupaţi să rezolvăm aceste probleme. Pe Ovidiu îl ştiam din 2004 ca un om politic, director de finanţe, nicidecum un producător de suflet. Felicitări pentru curaj, nu credeam că poate face aşa ceva, iar echipa care a ales-o este una extraordinară care merită toate felicitările. Abia aştept să inaugurăm cinematograful să reveniţi la Reghin pentru a umple sala”, a spus Maria Precup.

A ne deschide sufletul”

DSC_6122Printre cei prezenţi s-a numărat şi regizorul filmului Alecs Năstoiu care a subliniat esenţa filmului, pornind de o întmplare reală care avea să-i ofere ideea scenariului ”Billion Star Hotel”. “În urmă cu ceva ani eram în Bucureşti, mergeam pe stradă cu un prieten care abia scăpat de facultate îmi spunea că abia aşteaptă să plece din ţară. În acel moment am trecut pe lângă un om al străzii caere ne-a spus : România este bună la momentul potrivit. Ne-a mâhnit cumva spusele acestea venite de la un om al străzii, şi aşa se face că am intrat în vorbă cu acel om al străzii. Ne-a ţinut de poveşti vreo 20 de minute, ne-a spus nişte poveşti exact cum Tata Rudy le are în film. Le-am legat aceste poveşti pe care am construit scenariul.Am scos din buzunar câţiva lei să-i dăm acelui om, la care el ne-a refuzat, ne-a spus că bucuria lui a fost că a avut ocazia să-şi împărtăşească nişte amintiri cuiva pentru că nimeni nu-l băga în seamă. Atunci ne-am simţit şi mai aiurea. Cam acesta este şi mesajul pe care am dorit să-l transmitem prin acest film, acela de a ne deschide sufletul , de a asculta oamenii din jurul nostru, faptul că nu totul se bazează pe bani, de multe ori e vorba de o simplă prietenie care se naşte printr-o simplă ascultare. Dacă asculţi un om, dacă-i asculţi păsurile, face mai mult decât dacă îi dai un leu”, a menţionat Alecs Năstoiu.

DSC_6123Alt oaspete al serii a fost Rudy Moca, care a punctat  o nouă poveste, aşa cum de altfel o face pe tot parcursul filmului. “Dintre miile de poveşti ale fiecăruia dintre noi, aşa cum reiese şi din film, fiecare poveste are un final. Pentru această seară, aici la Reghin vreau să vă spun un final al poveştii rostite de Tata Rudy : ei mă urăsc pentru că nu sunt ca ei, iar eu îi iubesc pentru că nu sunt ca mine. Fiţi binecuvântaţi oameni buni”, a subliniat Rudy Moca.

Am pus suflet în tot ce am făcut”

DSC_6124Proiecţia filmului a prilejuit revenirea acasă pentru doi reghineni, respectiv actorul Naţionalului Luchian Pantea şi solistul Vizi Imre, care la final a susţinut un recital cu piese din coloana sonoră a filmului, premiată la Euro Film Festival și Los Angeles Independent Film Award. “Este foarte emoţionant pentru mine acest moment, la premiera de la Târgu Mureş nu am putut fi prezent având un spectacol, a fost doar bunica mea şi acum sunt acasă la Reghin la această proiecţie de gală care, pentru mine reprezintă o premieră. Succesul filmului a fost posibil faptului că am pus suflet în tot ce am făcut, iasr când pui suflet în ceva nu are cum să nu-ţi iasă”, a spus Luchian Pantea.

DSC_6137Era timpul ca filmul să ajungă şi la Reghin , lucru pe care mi l-am dorit foarte mult. Campania încearcă să aducă filmul şi în locurile unde nu mai există cinematograf. Aştept să văd ce se va întâmpla cu “Patria”, un loc special pentru copilăria mea. Mă bucur că sala a fost plină, le-am şi cântat la final, lucru pe care nu l-am mai făcut de mult la Reghin. Acum a fost momentul prielnic, a fost un recital acustic cu piese de pe coloana sonoră a filmului”, a declarat Vizi Imre.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE