Home / Cultură / Conferința Bibliotecarilor din România, la Târgu-Mureș

Conferința Bibliotecarilor din România, la Târgu-Mureș

111În perioada 5-6 mai se va desfășura la Biblioteca Județeană Mureș, Conferința Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) BiblioPublica 2016, cu tema Biblioteca publică între adaptare și reinventare. „La această ediție a Conferinței ANBPR propunem participanților un format de întâlnire bazat pe ateliere tematice paralale. Dorim să acordăm, astfel, contextul adecvat pentru dezbateri și consultări pentru diferite grupuri profesionale: bibliotecari, metodiști, coordonatori de formare profesională, directori, contabili și personal de specialitate sau personal administrativ din bibliotecile publice. Sperăm ca această manieră de lucru să permită dialogul și schimbul de experiență între colegi și să conducă la o mai bună relaționare între diferitele structuri profesionale ale Asociației,” a declarat Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene Mureș și vicepreședinte al ANBPR.

Întâlnire tradițională a membrilor Asociației, Conferința de primăvară oferă un spațiu generos de interacțiune profesională între comunitatea bibliotecarilor și principalele structuri de conducere la nivel asociativ. Cu acest prilej, cei peste 145 de participanți așteptați la eveniment, vor lua contact cu tendințele și bunele practici ale domeniului și vor împărtăși experiențele de lucru, în vederea sincronizării activității la nivelul rețelei profesionale naționale. „Biblioteca publică este, în sine, un barometru al schimbărilor la nivelul societății și al mediului de lucru din zona culturii. Atât ANBPR, ca organizație profesională de rang național, cât și bibliotecile membre traversează o etapă de reconsiderare și adaptare a rolului și misiunii bibliotecii în comunitate. Vorbim de reașezări și reconfigurări ale serviciilor de bibliotecă, de ajustarea ofertei la nevoile actuale ale utilizatorilor și de acomodarea membrilor comunității cu o nouă relație utilizatori-bibliotecă, din perspectiva dezvoltării locale. Tema Conferinței ANBPR invită așadar la reflecție și propune punerea în discuție a noii paradigme bibliotecă-utilizatori, pornind de la ideea de implicare, parteneriate și bune practici”, a declarat Dragoș-Adrian Neagu, Președintele ANBPR.

Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România este cea mai reprezentativă organizaţie profesională a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Raţiunea de a fi a acestei organizaţii este aceea de a coagula, într-o formă de asociere pe plan naţional, aşteptările, nevoile şi interesele celor care, prin profesie, preocupări şi atribuţii susţin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei şi a ştiinţelor informării şi documentării. www.anbpr.org.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sânzienele și Ziua Iei, la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

Cu prilejul sărbătorii de Sânziene, Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin invită publicul larg la …