Cum îi pregătim pe copii să aibă succes în viață Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 588 Vizualizări

Cum îi pregătim pe copii să aibă succes în viață

Irina Petrea, psiholog și psihoterapeut, cunoscută de multă lume din emisiunile de televiziune „Supernanny”, „Copii contra părinți” și „Cei 7 ani de acasă”, se va afla luni, 23 mai, la Târgu-Mureș, unde va susține conferința „Cum îi pregătim pe copii să aibă succes în viață”. Evenimentul se adresează părinţilor, bunicilor, cadrelor didactice, psihologilor, consilierilor școlari, bonelor care au în grijă copii si tuturor persoanelor care sunt interesate de educație și va avea loc la Hotelul Grand, la ora 17.30.

„A fi părinte probabil este cea mai frumoasă experiență și trăire pe care un om o are în viață. Îmbină perfect cunoașterea cu îndrumarea, iubirea cu protecția și educația cu dezvoltarea. Iar atunci când vorbim de dezvoltare, ne referim nu doar strict la puiul de om care crește ci și la părinte, care evoluează lângă copilul său, în mod continuu. A fi un bun părinte nu este ușor, dar este frumos. Presupune poate un drum cât o viață de om, dar fiind un drum parcurs în doi, totul pare mai ușor. Când iubirea îți este tovarăș, căldura și afecțiunea primite în dar de la cel mic ajutor în trecerea diverselor obstacole, realizezi când drumul ajunge la capăt, că a meritat fiecare efort depus. Capătul de drum uneori greu se observă, însă atunci când faci fiecare pas cu conștiinciozitate, responsabilitate și cunoaștere, să ai certitudinea că vei privi în urmă la pașii făcuți cu multă lumină și mulțumire, la sfârșit”, a precizat, pe site-ul conferinței, Irina Petrea.

„Caracterul și conduita definesc personalitatea”
Potrivit organizatorilor, conferința a luat naștere din dorința de a ajuta părinții să facă pași în viață cu siguranță, responsabilitate și cunoaștere. „Educația însă trebuie să existe în tine ca părinte, pentru ca mai apoi, să o insufli și copilului. Fiecare părinte își dorește să își vadă copilul reușind în viață, în profesia aleasă, alături de partenerul de viață ales. Fiecare părinte își dorește să își vadă copilul fericit, dar din prea multa iubire, putem face mari greșeli. O stimă de sine stabilă, o imagine de sine realistă, o bună încredere în sine sunt elemente-cheie pentru succesul copiilor noștri. Caracterul și conduita definesc personalitatea și pot fi modelate prin educație. Dezvoltarea copilului presupune parcurgerea unor stadii diferite, fiecare cu specificul sau. Asemenea copilului, părintele evoluează de la lună la lună si de la an la an, în funcție de vârsta copilului, dar si în functie de vârsta sa și de sarcinile developmentale specifice etapei respective. Atunci când nu cunoaștem care este specificul etapei de dezvoltare a copilului și nu înțelegem ce se cuvine să facem și ce nu se cuvine să facem ca părinte, ce asteptări putem avea în mod realist din partea copilului, riscăm să ajungem la conflicte și crize care se vor reflecta în mod negativ în relația noastră cu copilul si în dezvoltarea acestuia. Simpla înțelegere a acestor etape de dezvoltare ne poate ajuta să ne eliberăm de suferința și să construim relații mai bune cu copiii noștri”, au transmis organizatorii conferinței din 23 mai. Informații suplimentare despre eveniment se pot obține la adresele de e-mail:
info@unparintemaibun.ro sau unparintemaibun@yahoo.com și la numerele de telefon: 0748-154.838 sau 0754-964.852.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE