VIDEO: Sănătatea şi educaţia, priorităţi ale Bisericii Adventiste Slider
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 1614 Vizualizări

VIDEO: Sănătatea şi educaţia, priorităţi ale Bisericii Adventiste

111
Preşedintele Bisericii Adventiste Mondiale de Ziua a Şaptea, pastorul Ted Wilson, a efectuat vineri, 10 iunie, o vizită în municipiul Târgu-Mureş, unde s-a întâlnit cu iniţiatorii proiectului primului Spital Adventist din România.

„Încercăm să urmăm modelul lui Iisus”

În mesajul său, transmis cu prilejul unei conferinţe de presă organizată în incinta Hotelului „Plaza”, pastorul Ted Wilson s-a arătat privilegiat de a fi prezent la Târgu-Mureş, despre care a afirmat că este „un oraş foarte frumos”, „cu trandafiri extraordinari” şi, de asemenea, „cu oameni extraordinari”. „Dorim să aducem o slujbă în favoarea comunităţii, încercăm să urmăm modelul lui Iisus, care ne inspiră să îi întâlnim pe oameni acolo unde sunt şi să îi ajutăm într-o manieră foarte practică”, a spus pastorul Ted Wilson, care a adăugat că principalele domenii de interes ale Bisericii Adventistă de Ziua a Şaptea sunt educaţia, serviciile sociale în favoarea comunităţii, acordarea de sprijin spiritual şi promovarea unui stil de viaţă sănătos. „Mintea este parte a trupului. Mintea în mod special, lobul frontal, care deţine şi centrul conştiinţei, acolo unde credem că acţionează direct Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, este parte a trupului fizic şi de aceea credem că Biblia subliniază că orice mâncaţi sau beţi, să faceţi totul spre slava lui Dumnezeu. Dacă bei ceea ce nu e indicat, mintea ta nu este atât de clară cum ar trebui. Acesta este motivul pentru care Biserica Adventistă promovează o viaţă fără alcool şi fără consum de droguri licite sau ilicite, pentru că mintea noastră trebuie să fie pe cât se poate de ascuţită. Adventiştii sunt recunoscuţi de mulţi alţii pentru sănătatea lor bună”, a menţionat preşedintele Bisericii Adventiste Mondiale de Ziua a Şaptea.

„Reţeta sănătăţii”, la îndemâna oricui

De asemenea, pastorul Ted Wilson a mai precizat că Biserica Adventistă promovează o nutriţie sănătoasă, bazată pe hrană naturală, fără prea mult zahăr. „Nu toţi adventiştii de ziua a şaptea au îmbrăţişat dieta vegetariană, dar se întâmplă că eu sunt unul care toate viaţa a fost vegetarian. Încercăm să ne ţinem la distanţă de cafeină, de alcool, să facem mişcare fizică, să beneficiem de razele Soarelui”, a punctat distinsul oaspete.

În prezent, sistemul de sănătate adventist este cel de-al doilea cel mai extins sistem de sănătate din lume, cu peste 700 de instituţii medicale, dintre care 351 de clinici şi dispensare şi 173 de spitale şi sanatorii, care folosesc o „reţetă a sănătăţii” care conţine „ingrediente” cum ar fi aer curat, hrană sănătoasă, apă din belşug folosită atât extern cât şi intern, odihnă bună, mişcare fizică, abţinere în privinţa substanţelor nocive şi încredere în puterea lui Dumnezeu.

Spital Adventist, în zona municipiului Târgu-Mureş

La această reţea, care are în componenţă şi Centrul de Medicină Preventivă de la Herghelia (Mureş), se va adăuga şi primul Spital Adventist din România, care va fi construit în zona municipiului Târgu-Mureş. „Spitalul va avea un interes pentru oncologie. Proiectul este încă în fază de dezvoltare şi va reprezenta tot ce este mai bun în filozofia de viaţă a Bisericii Adventiste. Este o iniţiativă care are în vedere dotarea cu cea mai bună tehnică, dar mai ales va urmări ca angajaţii săi să manifeste o atitudine atentă şi iubitoare faţă de pacienţi. Foarte multe lucruri pot fi făcute pentru pacienţii aflaţi în dificultate, în situaţii grave”, a menţionat preşedintele Bisericii Adventiste Mondiale de Ziua a Şaptea, prezentă în aproximativ 250 de ţări ale lumii, cu aproximativ 19 milioane de membri botezaţi.

Lobby pentru libertate religioasă

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, pastorul Ted Wilson a mulţumit oficialităţilor şi Guvernului României pentru libertatea religioasă oferită cetăţenilor de pe teritoriul României. „Noi nu credem în impunerea convingerilor noastre, ci în împărtăşirea lor cu ceilalţi, într-o manieră delicată, iubitoare. Ideea principală pe care vreau să o transmit este că Biserica Adventistă încearcă să contribuie la consolidarea societăţii româneşti şi sper că adventiştii români sunt cetăţeni buni ai acestei ţări şi îi ajută pe conaţionalii lor să înţeleagă că Dumnezeu vrea să restaureze chipul său în noi, fizic, mintal, social şi desigur spiritual”, a conchis preşedintele Bisericii Adventiste Mondiale de Ziua a Şaptea.

112

Departament dedicat sănătăţii

La conferinţa de presă au mai participat pastorul Ştefan Tomoioagă – preşedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România, pastorul Szasz Ernst – preşedintele Conferinţei Transilvania de Sud, pastorul Magyarosi Barna – director de Educaţie la Diviziunea Inter-Europeană şi Dragoş Muşat – director de comunicare al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România. „Avem convingerea că printre responsabilităţile noastre de creştini se numără şi acelea de a sluji semenilor noştri, oferindu-le posibilitatea de a obţine şi de a păstra un nivel optim al sănătăţii fizice, mentale şi spirituale. Pe lângă slujirea celor care sunt bolnavi, această responsabilitate se extinde şi asupra prevenirii îmbolnăvirilor. Ne dorim foarte mult lucrul acesta. Printr-o educaţie sanitară eficientă şi prin călăuzire în promovarea unei sănătăţi optime, încurajând evitarea tutunului, alcoolului şi a altor droguri legale sau ilegale. Suntem printre puţinele biserici, dacă nu chiar singura, care are un departament dedicat sănătăţii. De la cel mai înalt nivel, internaţional, până la acea bisericuţă din sat, avem un departament de pare îl numim Departamentul de Sănătate prin care încercăm să dezvoltăm programe care să contribuie la sănătatea enoriaşilor, şi nu numai, a tuturor oamenilor. Acest departament încurajează un stil de viaţă sănătos prin susţinerea şi promovarea principiilor de viaţă sănătoasă în ceea ce priveşte munca, odihna, recreerea, tot ce ţine de viaţa de fiecare zi”, au fost cuvintele pastorului Ştefan Tomoioagă.

După 42 de ani…

Importanţa vizitei preşedintelui Bisericii Adventiste Mondiale de Ziua a Şaptea în judeţul Mureş, şi implicit în România, a fost subliniată de Szasz Ernst, preşedintele Conferinţei Transilvania de Sud. „Biserica Adventistă din Transilvania de Sud – care acoperă cinci judeţe, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov şi Sibiu – este extrem de onorată de vizita preşedintelui Conferinţei Generale în mijlocul nostru. De ce considerăm că este un eveniment special? Prima vizită a avut loc în 1974, pe data de 21 februarie. De atunci au trecut 42 de ani, iar după 42 de ani noi, târgumureşenii, şi Biserica Adventistă din această zonă avem bucuria şi plăcerea de a avea în mijlocul nostru, desigur în alte condiţii decât atunci, pe preşedintele Bisericii Adventiste Mondiale de Ziua a Şaptea”, a menţionat Szasz Ernst.

Vizita pastorului Ted Wilson în România a început miercuri, 8 iunie, cu o întrevedere la Palatul Cotroceni din capitală, cu Sergiu Nistor, consilier prezidenţial în cadrul Departamentului Cultură, Culte şi Centenar, şi cu Diana Loreta Păun, consilier de stat la Departamentul Sănătate Publică. La Târgu-Mureş, preşedintele Bisericii Adventiste Mondiale de Ziua a Şaptea a participat, vineri şi sâmbătă, 10 şi 11 iunie, la două întâlniri cu credincioşii adventişti organizate în incinta Sălii Polivalente, unde a avut loc şi o sesiune de întrebări şi discuţii cu cei prezenţi. Tot sâmbătă, pastorul Ted Wilson s-a deplasat la Cluj Napoca, iar în ultima zi a vizitei din România, duminică, 12 iunie, preşedintele Bisericii Adventiste Mondiale de Ziua a Şaptea a participat la ceremonia de absolvire a studenţilor Institutului Teologic Adventist din Cernica, judeţul Ilfov.

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE