Home / Administratie / Consiliul Local Gorneşti investit oficial

Consiliul Local Gorneşti investit oficial

Consilierii locali din comuna Gorneşti au depus jurământul vineri, 24 iunie în cadrul şedinţei de investire a noului Consiliu Local al comunei Gorneşti. În deschiderea şedinţei Adela Mita, reprezentantul Prefecturii Mureş a dat citire mesajului Prefectului judeţului Mureş pentru aleşii locali, moment urmat de validarea şi instaurarea oficială în funcţie a celor 15 consilieri, Antal Levente-Mihaly (UDMR), Orban Zoltan (UDMR), Biro Sandor (UDMR), Babo Gyorgy (Partida Romilor), Bartis Levente (UDMR), David Balasz (UDMR), Ianosi Marton Szabolcs (UDMR), Szabo Erno (UDMR), Kurcsi Ioan (UDMR), Aurel Savu (PSD), Cornelia Morar (PNL), Marcel Vaida (PNL), Petru Luca (PSD), Ioan Moldovan (PMP) şi Attila Szabo (UDMR)

Alegerea viceprimarului amânată

Depunerea jurământului de către primarul ales, alegererea viceprimarului şi a comisiilor de specialitate vor avea loc la următoarea şedinţă a Consiliului Local Goreneşti. „În momentul în care va fi comunicată hotărârea judecătorească privind validarea primarului, va avea loc şi depunerea jurământului de către primarul ales al comunei Gorneşti în urma votului din 5 iunie”, a precizat Adela Mita.  Kolcsar Gyula, primarul comunei Gorneşti a salutat noul Consiliu Local, urându-le bun venit celor patru consilieri noi intraţi în Consiliul Local, Antal Levente-Mihaly, David Balasz, Petru Lucaşi Ioan Moldovan. „Vreau să salut alegerea consilierilor din acest mandat şi le urez bun venit în „arena leilor”. Vom vedea împreună cum vom gestiona situaţiile în continuare. Cred că am încercat şi în mare măsură am reuşit în mandatele trecute să arătăm că se poate şi altfel. Eu cred că acele cifre care se adună în spatele nostru , respectiv 7 milioane de euro în opt ani de zile nu au fost de prisos, o muncă asiduă depusă de o echipă întreagă care au adus proiecte în premieră pentru comună. Şi în acest mandat vom încerca să facem tot ce ne stă în putinţă să accesăm fonduri. Comuna Gorneşti este una foarte mare, cu nouă sate şi cu o populaţie destul de mare, de aproape 6.000 de locuitori. Situaţia precară pe care o putem semnala este legată de aspectul economic. Ca şi venituri proprii suntem destul de săraci, de aceea trebuie să fim atenţi la posibilităţile de accesare a fondurile guvernamentale sau europene. Ne vom focusa în perioada următoare pe anumite proiecte, am şi depus un proiect pentru reabilitarea a două cămine culturale, apoi va urma un proiect pentru canalizare şi reabilitare de grădiniţă la Gorneşti.Nu am decât să vă urez o colaborare cât mai fructuoasă”, a precizat Kolcsar Gyula, primarul comunei Gorneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Provocări administrative pentru Cristian Florin Ștefan la Primăria comunei Pogăceaua

Alegerile din toamna anului trecut au adus un suflu proaspăt la nivelul conducerii comunei Pogăceaua …