Festivalul Internațional „Lucian Blaga”, o ediție mai dinamică Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 489 Vizualizări

Festivalul Internațional „Lucian Blaga”, o ediție mai dinamică

Ovidiu Cornila_Eugeniu Nistor_Alexandru SurduFestivalul Internațional „Lucian Blaga”, a XVI-a ediție, a avut loc între 21 și 24 iulie în Târgu-Mureș. Majoritatea evenimentelor s-au desfășurat în Complexul „Weekend”, în incinta cabanei UPM. Festivalul a fost organizat de Societatea Scriitorilor Mureșeni și de Editura Ardealul în parteneriat cu Universitatea „Petru Maior”, Primăria Municipiului Târgu-Mureș, Consiliul Județean Mureș, Academia Română – prin Institutul de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Şincai” și Institutul de Filosofie şi Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” Bucureşti și Uniunea Scriitorilor din România prin revistele „Vatra” și „Târnava”.

O ediție mai dinamică

Din Comitetul de organizare a festivalului au făcut parte: lector univ. dr. Eugeniu Nistor, Universitatea „Petru Maior” şi Institutul de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Şincai”, Târgu-Mureş; dr.  Ştefan Dominic Georgescu, Institutul de Filosofie şi Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru”, Bucureşti; dr. Mihai Ardelean și Rozalia Cotoi, Societatea Scriitorilor Mureşeni și pictorul Horea Remus Epure, iar activităţile s-au desfăşurat la Cabana Universităţii „Petru Maior”. Cea mai plină zi a fost vineri, când după discursurile susținute de academicienii Alexandru Surdu și Alexandru Boboc, scriitorii invitați la eveniment au citit câte o poezie sau câte un fragment de proză scurtă. De asemenea, cu această ocazie, Marius Iosif și-a prezentat volumul „O ecologie a sacrului”, apărut în anul 2014, la editura Tracus Arte. Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul libris.ro. A doua zi, și-au prezentat comunicările invitații festivalului de la Institutul de Filosofie şi Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” Bucureşti, care vor reveni în luna octombrie în Tîrgu-Mureș, cu ocazia unui eveniment dedicat lui Constantin Rădulescu-Motru. Una peste alta, ediția din acest an a fost mai bună și mai dinamică decât cea de anul trecut.

Premiile Festivalului

„Am hotărât să oferim un număr limitat de premii, pentru a nu dilua importanța lor. Anul acesta vom oferi cinci premii”, a spus Eugeniu Nistor. Premiile au constat în lucrări, miniaturi, realizate de pictorul Horea Remus Epure. Marele Premiu al festivalului a fost acordat academicianului Alexabdru Surdu, vicepreședinte al Academiei Române. Au mai primit diplome de excelență acad. Alexandru Boboc, Ovidiu Cornilă, Mircea Burian, UMF Târgu-Mureș și Călin Enăchescu, UPM.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE