Home / Slider / Frumosul vindecă la Asociația Raza de Soare

Frumosul vindecă la Asociația Raza de Soare

Distribuie

 

Un nou proiect, cu finanțarea Consiliului Județean Mureș, se desfășoară la Asociația Raza de Soare, cu sediul în Iernut, strada Avram Iancu nr 2. „Frumosul mă vindecă”, este proiectul care constituie un real sprijin, pornind de la ideea că artterapia facilitează exprimarea,comunicarea trăirilor personale şi explorează interiorul în scopul creşterii şi armonizării fiinţei umane. Proiectul urmăreşte realizarea unei intervenţii strucurate, utilizând sesiuni de stimulare prin artă, prin desen, joc, muzică și teatru, într-o manieră originală de îmbinare, în funcţie de obiectivele urmărite şi de particularităţile psiho-motorii ale beneficiarilor.

Grupul ţintă este format din  38 de copii şi tineri cu dizabilităţi, beneficiari ai Asociaţiei şi părinţii acestora, potrivit informațiilor furnizate de Anton Maria, președintele Asociației Raza de Soare.

Scopul proiectului este ameliorarea stării de sănătate psiho-motorie şi emoţională, îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru un număr de 38 de beneficiari şi familiile lor prin activităţi de artterapie.

Rezultatele scontate vizează conștientizarea și recunoașterea importanței activității de recuperare și socializare a persoanelor cu dizabilități de către autoritatea locală, comunitate și mai ales familiile acestor persoane.

Modificări pozitive în comportament și în socializare, îmbunătățirea coordonării și a motricității generale, ridicarea moralului și reducerea anxietății pentru cei 38 de copii și tineri cu nevoi speciale și părinții acestora. Proiectul se va derula în perioada iunie-decembrie 2016. În perioada 12-14 august, de Zilele Orașului Iernut ediția anului 2016, beneficiarii Asociației pregătesc o activitate creativă prin care își vor dovedi talentul și pasiunea pentru tehnicile de lucru prin arte combinate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bombă găsită într-o comună mureșeană

Distribuie Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș a …