ASA, la al doilea „hop”, tot în deplasare Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 327 Vizualizări

ASA, la al doilea „hop”, tot în deplasare

Luni, de la ora 18.30, ASA Târgu-Mureș susține a doua partidă din actuala ediție a Ligii I de fotbal. Mureșenii au pornit la drum cu 6 puncte penalizare și vor evolua și în cea de-a doua rundă tot în deplasare, la CS U Craiova. După eșecul din prima etapă, 1-2 la Gaz Metan Mediaș, echipa lui Dario Bonetti va încerca să obțină nu primele puncte, ci să mai diminueze din cele de penalizare înaintea primului meci în fața propriilor suporteri. Acesta va avea loc în etapa viitoare, în compania formației CSMS (Poli) Iași, vineri, 5 august, ora 21.00, astfel încât nu vor avea la dispoziție doar trei zile pentru recuperare. În etapa inaugurală și echipa din Bănie a înregistrat același scor ca și ASA, 1-2 în deplasarea de la Pandurii Târgu-Jiu și pornesc drept favoriți în confruntarea cu roș-albaștrii.

 

Lot restrâns, numeroase absențe

Echipa mureșeană pornește pentru acest meci cu un lot mai restrâns față de ceea ce se preconiza înaintea debutului în noua ediție de campionat. S-a prezentat la Mediaș cu un lot din care lipseau din diverse motive jucători importanți, fără drept de joc pentru cei patru spanioli, care au și plecat între timp, cu căpitanul Gabi Mureșan suspendat și cu mulți debutanți. Datele problemei nu s-au schimbat și chiar cei reveniți, cum sunt Marius Constantin sau Ousmane Ndoye nu sunt certe. Portughezul Ricardo Cadu a renunțat și el la ASA, primind o ofertă din țara natală. Singurul care a făcut deplasarea față de lotul care s-a prezentat la Mediaș este Marius Constantin, dar acesta se pare că nu este suficient pregătit. Experiența sa ar putea totuși da un plus de încredere liniei defensive, dar este mult prea puțin. ASA are nevoie de puncte pentru a ajunge la cota 0 și în momentul de față posibilitățile par mai mult decât reduse. Revenirea celor de la ACS Poli Timișoara, care a pornit cu un handicap de 14 puncte face ca pentru încă o perioadă ultimul loc să poată fi evitat, dar pentru o redresare se impun schimbări rapide.

 

Duelul a început din liga secundă

Dacă se mai poate vorbi despre un palmares al întâlnirilor dintre cele două echipe, ar trebui să ne rezumăm doar la ultimii ani.

Întâlnirile dintre ASA și Universitatea Craiova erau meciuri care în urmă cu peste patru decenii constituiau dueluri între echipe care reprezentau fotbalul românesc în Europa. Sărim însă de la confruntarea la care ”Campioana unei mari iubiri”, prima echipă din România care reuşea să se califice într-o semifinală de cupă europeană întâlnea una prezentă trei ediții la rând în UEFA, ASA, care nu mai e nici ea ”Armata”.

După doi ani petrecuţi în Liga I, între 2010 şi 2012, echipa născută în 2008, FCM Târgu-Mureş a petrecut alţi doi în cea secundă. Primul l-a petrecut în semianonimat, în al doilea s-a mobilizat pentru revenire, reluând numele fostei echipe, ASA. Erau două adversare din Craiova, ambele purtând numele ”Universitatea”, una FC, cealaltă CS. Prima a clacat în retur după finanţatorul ei, a doua a intrat în lupta pentru promovare. ASA a obţinut în extremis o remiză pe teren propriu, 1-1 în etapa a IV-a din tur. În retur au dominat şi s-au impus cu 2-1 la Craiova. Ambele s-au calificat în play off-ul pentru promovare, disputat în premieră. În primul joc, din nou la Târgu-Mureş, ASA s-a impus de această dată foarte clar, scor 4-1. În returul minicampionatului, mureşenii, aproape promovați, au cedat returul cu 2-0. Ambele au ajuns în Liga I, cu un bilanț de 2 victorii mureșene, o remiză și un succes al oltenilor, golaveraj 7-5 pentru ASA.

După un debut slab, schimbările pe banca tehnică a oltenilor au adus saltul valoric. Cu câţiva dintre cei mai reprezentativi jucători ai anilor de glorie la timonă, noua Universitatea se străduieşte să recâştige inimile craiovenilor. După un start foarte slab, cu Emil Săndoi, Sorin Cârţu și Silviu Lung pe bancă, CS Universitatea a reuşit o serie impresionantă la anul unui debut contestat. Echipa a reuşit un parcurs de excepție de la mijlocul turului, fiind neînvinsă timp de 18 etape. Primul eșec al noii conduceri tehnice a fost înregistrat la Târgu-Mureș.

ASA, cu antrenorul Adrian Falub pe bancă, cel care reușise a doua promovare, se afla pe locul 6 după 8 etape. Tocmai jocul din tur de la Craiova, cedat cu 0-1 a dus la înlocuirea lui Falub cu Cristian Pustai. Acesta a mai făcut un pas înainte și echipa a ajuns în lupta pentru podium, apoi pentru titlu, dar cu Liviu Ciobotariu pe bancă din retur.

 

Din favoriți, ajunși aproape victime sigure

Mureșenii reușeau premieră după premieră. Au reușit să învingă prima dată Dinamo, FC Brașov, au întrerupt seria celor de la CSMS Iași, a craiovenilor, pe care i-au învins cu 2-1, dar și a singurei echipe care era neînvinsă în deplasare la acea dată, Petrolul. Au fost la un mic pas de un titlu istoric pentru o promovată, dar nu a fost să fie.

În ediția recent încheiată ASA părea favorită, dar schimbările au dus-o în cealaltă parte și calificarea în play-off era gura de oxigen care alunga emoțiile la retrogradare. Ambele partide s-au încheiat la egalitate. A fost 0-0 la Târgu-Mureș în tur și 1-1 la Craiova. ASA a reușit în extremis să ocupe ultimul loc în play-off, în timp ce oltenii au luptat pentru supraviețuire, cu șanse de a ocupa un loc de Europa League, asta și din cauza situației, cu două din primele șase aflate în insolvență, Dinamo și ASA. De această dată, pentru moment situația pare a fi cu mult schimbată în defavoarea echipei care era revelația campionatului în urmă cu doi ani.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE