Reformarea administraţiilor locale, solicitată de Dorin Florea Administratie
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 371 Vizualizări

Reformarea administraţiilor locale, solicitată de Dorin Florea

111Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a declarat într-un interviu acordat Agerpres că unul dintre motivele blocării unor proiecte importante este lipsa legislaţiei privind zona periurbană.

Edilul-şef al „Oraşului trandafirilor” a afirmat că în opinia sa administraţiile locale trebuie reformate şi restrânse în primul rând în funcţie de criterii legate de eficienţa acestora. „Pe lângă o legislaţie deficitară, ai şi un blocaj la nivel naţional, care nu poate fi deblocat decât de oameni care înţeleg administraţie. Din păcate, deşi am avut şi foşti primari în funcţii cheie, nu au înţeles ce înseamnă administraţia. Cred în continuare că administraţiile locale trebuie restrânse, în asta constă reforma, în a defini unitatea administrativ-teritorială eficientă, gradual: ce înseamnă municipiu, oraş, comună. Din punct de vedere legislativ România a copiat o serie de modele din ţări avansate, pe când noi suntem într-o altă etapă istorică. Şi de aici apare lipsa de implicare, de înţelegere şi blocajele. Nu e normal să cari după tine sute de unităţi administrative nerentabile, care nu constituie altceva decât piedici în dezvoltare din cauza unor orgolii locale. Practic se bate apa-n piuă”, a afirmat Dorin Florea, potrivit site-ului www.agerpres.ro.
Referindu-se la proiecte care nu au putut fi realizate şi care vor fi reluate „într-o formă sau alta” în mandatul 2016-2020, Dorin Florea a amintit intenţia de alipire de municipiul Târgu-Mureş a opt comune limitrofe. „Este un program pe care l-am anunţat acum şase ani: un Târgu-Mureş mare şi puternic, cu 220.000 de locuitori, prin alipirea celor opt comune din jur. Atunci poţi vorbi de un oraş mare, de perspectivă, cu bogăţii şi o pondere demografică importantă. Atunci poţi să vorbeşti de dezvoltare. Asta n-au înţeles liderii maghiari, care au blocat în continuu marile proiecte. Oraşul are perspectivă, dar pentru aceasta este nevoie de un cadru legal coerent, spitalul să devină regional, iar centrele de cercetare să fie construite”, a subliniat primarul municipiului Târgu-Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE