Share

Home / Sanatate / Alăptarea și siguranța bebelușilor, temele cursurilor pentru mămici

Alăptarea și siguranța bebelușilor, temele cursurilor pentru mămici

Mami Center organizează la sediul Senso, pe tot parcursul lunii august, o serie de cursuri pentru mămicile care alăptează și pentru viitoarele mămici. De asemenea, va avea loc tradiționalul seminar gratuit „Sunt mămică. Ce mă fac?!” și un curs despre siguranța bebelușului.

Potrivit Adinei Iancu, moașă și consultant în terapie la Mami Center, în zilele de 13 și 14 august, de la ora 11.00, va avea loc cursul de pregătire pentru naștere, alăptare și puericultură destinat gravidelor aflate în săptămâna 34 de sarcină și peste. La aceste cursuri, tații primesc atestate de puericultură ce le permit încă 10 zile de concediu. În data de 11 august, la ora 17.30, gravidele aflate în săptămânile 28-30 de sarcină vor lua parte la un curs de pregătire pentru naștere. Cursul este format din cinci ședințe care cuprind informații esențiale despre sarcină, naștere naturală, naștere medicalizată, alăptare, îngrijire bebeluș, puericultură, iar tații primesc, de asemenea, atestate de puericultură. Marți, 16 august, de la ora 11.00, va avea loc cursul intitulat „Masajul bebelușului”, la care se pot înscrie minimum trei mămici/tătici/bunici cu bebeluș. Miercuri, 17 august, de la ora 17.00, mămicile cu bebeluși între două săptămâni și șase luni sunt așteptate la curs despre alăptare, iar în ziua următoare, joi, de la ora 17.30, tăticii sunt invitați să ia parte la un curs despre puericultură, în urma căruia vor primi atestatul mai sus menționat.

Cum ne alegem locul nașterii
În data de 19 august, de la ora 17.30, va avea loc cursul de alăptare destinat femeilor însărcinate. În data de 22 august, începând cu ora 17.30, mămicile cu bebeluși între patru și șase luni sunt așteptate la cursul despre diversificarea alimentației bebelușilor, iar în data de 23 august, de la ora 17.30, va avea loc tradiționalul seminar gratuit „Sunt mămică. Ce mă fac?!” pentru femeile aflate în săptămânile 9-12 de sarcină. Potrivit organizatorilor, în cadrul acestui seminar se vor dezbate următoarele teme: sarcină, nutriție, igienă, exerciții fizice, cum ne alegem cadrele medicale și locul nașterii. Ziua de 25 august este dedicată cursului intitulat „Siguranța bebelușului”, care va începe la ora 17.30. Vineri, 26 august, de la ora 17.00, se va organiza grupul de suport pentru mamele care alăptează, iar intrarea la această activitate este gratuită. În data de 30 august, la ora 17.30, se va desfășura cursul „Educație sexuală pentru părinți”, în care aceștia vor primi sfaturi și recomandări de la specialiști cu privire la modul în care trebuie abordat acest subiect cu cei mici. Pe lângă toate aceste cursuri, mămicile trebuie să știe că pot primi consultații despre alăptare 24/24. Mamele care doresc să se înscrie la aceste cursuri pot să o facă la numărul de telefon: 0743-319.890 sau la adresa de e-mail: adina_sm_iancu@yahoo.com.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

CAS Mureș, personal insuficient pentru volumul mare de muncă

La nivelul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mureș, în special în cadrul a …

Share
Share