Magistrații Curții de Apel au decis: taxa Salubriserv, majorată abuziv Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 581 Vizualizări

Magistrații Curții de Apel au decis: taxa Salubriserv, majorată abuziv

 

Taxa de salubrizare a fost încasată ilegal. Asta au stabilit judecătorii Curții de Apel Târgu-Mureș. O hotărâre judecătorească definitivă din 9 septembrie stabilește că tarifele majorate în 2014 au fost majorate ilegal. Asta susține Ștefan Budai, președintele Federației Alianței Asociațiilor de Proprietari Mureș. Din această săptămână, târgumureșenii nu ar mai trebui să plătească tarifele majorate de edili în 2014.

Majorarea taxei de salubrizare nu este fondată, potrivit hotărârii date de Curtea de Apel Târgu-Mureș. Populația a plătit aproximativ 400 de mii de lei în plus timp de 2 ani. Taxa de salubritate a fost majorată pe motiv că gunoiul este transportat la Sighișoara sau la Odorhei, ceea ce este neadevărat, gunoiul fiind transportat în continuare la groapa de gunoi din Târgu-Mureș.

Acțiunea în instanță a fost inițiată în contencios administrativ de fostul viceprimar Ionela Ciotlăuș, iar Tribunalul Mureș a decis că este abuzivă dublarea tarifelor de salubritate plătite de populație începând cu anul 2015 și majorarea de 10 ori a tarifului pentru colectarea deșeurilor stradale. ”Vom discuta cu partidele politice și vom găsi o soluție comună, favorabilă, prin care să putem recupera acești bani. Asociațiile de proprietari ni se pot adresa nouă în vederea recuperării sumei, chiar dacă nu sunt membre ale Federației, intenția noastră este să evităm haosul, să venim în sprijinul comunității cu soluții bune”, a declarat Ștefan  Budai.

În urma acestui demers ar urma să fie recuperate retroactiv tarifele achitate fără temei legal, urmând să se plătească tarifele stabilite înainte de majorare. Tarifele au fost dublate. La persoane fizice de la 4,43 de lei pe persoană pe lună, la 8, 92 lei. Ștefan Budai a mai precizat că a fost la groapa de gunoi a municipiului și a demonstrat, prin filmări, că deșeurile se depozitează încă acolo și nu sunt duse la Sighișoara sau la Odorhei, probe care au fost depuse în instanță.

Vom reveni, cu alte reacţii.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE