Opt recomandări pentru condusul pe vreme ploioasă Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 156 Vizualizări

Opt recomandări pentru condusul pe vreme ploioasă

111Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, câteva recomandări pentru conducătorii auto care şofează pe timp de ploaie. „Condusul pe timp de ploaie poate fi periculos dacă nu ești prudent. Trebuie să fii mai atent decât de obicei, atât la ce se întâmplă în trafic, cât şi la drum şi acumulările de apă ce pot apărea pe carosabil”, au transmis poliţiştii.

Recomandările poliţiştilor:

  1. Încetiniţi! Conduceţi la viteza la care vă simţiţi confortabil, având în vedere condițiile meteo. Reducând viteza, veţi avea mai mult timp să reacționaţi în cazul în care un alt autovehicul pierde controlul sau apare o altă situaţie pe care trebuie să o evitaţi.
  2. Feriţi-vă de acvaplanare!Fenomenul apare în momentul în care apa dintre anvelopă şi suprafața carosabilă nu poate fi înlăturată. Stratul de apă se acumulează în partea din faţă a anvelopei până când presiunea apei ajunge să depăşească presiunea din anvelope, moment în care anvelopa pierde contactul cu solul. Roţile alunecă, iar virarea, frânarea sau accelerarea nu mai pot fi controlate. În plus, vehiculul poate derapa şi se poate răsuci, generând o situație potențial periculoasă. În astfel de situații, cel mai bun lucru de făcut este să vă păstraţi calmul, să luaţi piciorul de pe accelerație şi să încercaţi să îndreptaţi volanul în direcția dorită. Dacă daţi peste o baltă mare, nu conduceţi direct prin ea, ci încercați să o evitaţi. Nu puteţi estima cât de adâncă este doar uitându-vă la ea, așa că nu riscaţi conducerea prin ea pentru că s-ar putea să loviţi o groapă, sau mai rău, apa să intre în sistemul electric sau la motorul mașinii.
  3. Dacă vedeţi că plouă, porniţi mai devremela drum! Călătoria ar putea dura mai mult decât în mod obișnuit din cauza traficului sau pentru că veţi conduce mai încet.
  4. Dezaburiţi geamurilemașinii pentru o vizibilitate bună în condiții de ploaie!
  5. Păstraţi o distanţă mai marefaţă de camioane sau autobuze – apa stropită de la acestea v-ar putea bloca vederea pentru scurt timp, ceea ce poate fi periculos. Ar trebui să evitaţi depăşirile, dar dacă acestea sunt necesare, vă sfătuim să vă luaţi măsuri de siguranţă.
  6. Dacă plouă foarte tare şi nu puteţi vedea ce se întâmplă în faţă, asiguraţi-văşi semnalizaţi oprireacu avarii într-un loc în care puteţi opri autoturismul. Opriţi-vă cât timp consideraţi că aveţi nevoie!
  7. Folosiţi ștergătoarele cât de mult este necesar (nu lăsaţi ploaia de pe parbriz să vă obstrucționeze vederea) şi nu depășiţi limita de viteză!
  8. Nu uitaţi să aveţi farurile aprinse!
Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE