Home / Administratie / Peste 600 de petiţii în 10 luni, adresate Prefecturii Mureş

Peste 600 de petiţii în 10 luni, adresate Prefecturii Mureş

644 de petiţii au fost adresate Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2016, atât de cetăţeni, cât şi de organizaţii legal constituite.

Potrivit subprefectului Nagy Zsigmond, în decursul acestui an prin Compartimentul informare, relaţii publice au fost consiliate un număr de 771  persoane, iar pe luna noiembrie 51 persoane, din care 6 au depus petiţii. „În luna noiembrie la registratura generală au fost înregistrate un număr de 42 petiţii, care au fost repartizare pentru verificare şi soluţionare pe servicii şi compartimentele de specialitate în funcţie de domeniul sesizat”, a precizat Nagy Zsigmond. „Din cele 42 de petiţii sesizate au fost rezolvate 35, iar 17 se află în curs de soluţionare, în termenul legal”, a adăugat subprefectul judeţului Mureş.

Referindu-se la cereri în scris şi verbale privind informaţiile de interes public, subprefectul judeţului Mureş a precizat că în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, la registratura Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş au fost înregistrate în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2016 au fost înregistrate 20 de cereri şi 16.836 de acte administrative. De asemenea, în luna noiembrie 2016 au fost înregistrate două cereri care au fost soluţionate în termenul prevăzut de lege. „Verbal, prin compartimentul de specialitate au fost consiliate un număr de 96 de cetăţeni care au solicitat informaţii de interes public de la începutul acestui an, iar în luna noiembrie un număr de patru cetăţeni au solicitat şi primit informaţii de interes public”, a menţionat Nagy Zsigmond.

Alex TOTH

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Tibi și Alin Ușeriu, Principele Nicolae, oaspeți speciali la predarea bornelor „Via Transilvanica” pe Valea Gurghiuluiu

Proiectul „Via Transilvanica” și-a derulat în cursul zilei de marți, 7 iulie, o etapă importantă …