Home / Agricultura / Nagy Peter Tamas, la prima prezență la Simpozionul Dafcochim

Nagy Peter Tamas, la prima prezență la Simpozionul Dafcochim

Printre prezențele în premieră la întâlnirile fermierilor organizate de către Compania Dafcochim în Ungaria s-a numărat și cea a lui Nagy Peter Tamas, administratorul unei ferme mixte din județul Mureș, localizată în zona Acățari-Măgherani. ”Avem o fermă mixtă axată pe zootehnie și cultura mare situată în două locații, Acățari și Măgherani. Activitatea principală o reprezintă creșterea vacilor de carne, combinată cu sectorul vegetal. Colaborarea cu Dafcochim este una destul de recentă, de aproximativ doi ani de zile bazată pe un parteneriat corect. Participăm la acest simpozion din Ungaria pentru prima ediție, experința de aici de la Sárvár a fost una extraordinară pentru mine, un moment oportun de socializare cu ceilalți fermieri, benefic în vedrea unor schimburi de experiență grație inovațiilor care sunt prezentate de firmele producătoare de imputuri. Nu am decât cuvinte de laudă, și sper ca astfel de evenimente să se repete , să continuie această tradiție, în care fermierii pot acumula experiență și expertiză tehnică în folosul managementului fermelor pe care le gestionează. A fost o experiență benefică pentru mine prezența la acest simpozion, pentru a discuta cu specialiști despre partea tehnică aplicată. Aici ni s-au prezentat tehnologii, inovații, plus faptul că nu se poate face performanță fără genetică și fără o tehnologie de vârf”, ne-a declarat Nagy Peter Tamas.

Adaptarea la noile condiții pedoclimatice

Oferta firmelor producătoare de imputuri prezente la Sárvár a corespuns necesităților fermei condusă de Nagy Peter Tamas, în special cea a noilor hibrizi, adaptați deselor schimbări climatice. ”Ce mi-a captat interesul la acest simpozion au fost hibrizii noi, cu specificații noi. Se cunosc desele schimbări climatice, an cu secetă, an cu precipitații, câteodată întârzii la semănat, câteodată nu poți intra în timp optim la recoltat, și tocmai acești hibrizi noi care intră în portofoliul compmaniilor internaționale ne captează atenția, astfel să ne putem adapta. Exact cum și animalele se adaptează la condițiile pedoclimatice, așa și noi fermierii trebuie să ne adaptăm, și să încercăm hibrizi joi, care, din experiența proprie pot să afirm că dau rezultate, rezultate de care suntem mulțumiți”, a precizat Nagy Peter Tamas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Agricultura – o prioritate social-democrată. Susținem producătorii locali

Agricultura s-a bucurat de o importantă atenție în Guvernarea PSD 2017-2019, iar rezultatele s-au văzut. …