Am primit confirmarea: gripă aviară la Sâncrai Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1700 Vizualizări

Am primit confirmarea: gripă aviară la Sâncrai

 

Institutul de Diagnostic București a confirmat virusul gripei aviare la cele 5 lebede din Sâncraiu de Mureș. Toate păsările din exploatație au fost eutanasiate, iar zona de monitorizare a fost extinsă cu încă trei localități, potrivit informațiilor furnizate de șeful Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor( DSVSA)  Mureș, dr. Kincses Sandor, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural din data de 25 ianuarie.

”În data de 23 ianuarie am primit din partea IDSA-ului București confirmarea virusului H5N8 la cele 5 lebede care au murit în localitatea Sâncrai. Măsurile rămân aceleași iar zona de monitorizare s-a extins și la localitățile Band, Șăușa și Ilieni. Monitorizarea durează 30 de zile din data de 20 ianuarie, dacă nu apar cazuri noi. Nu au mai fost suspiciuni. Se dă operativa zilnică din partea colegilor pentru gospodăriile populațiilor și din partea fermierilor nu au mai fost cazuri de mortalitate, morbiditate sau suspiciune” a precizat șeful DSVSA Mureș, dr. Kincses Sandor.

28 de localități din județul Mureș, pe o rază de 10 KM în jurul focarului, sunt cuprinse în aria de monitorizare a gripei aviare, în timp ce localitățile Sâncrai și Tîrgu-Mureș se află în aria de control.

Vânatul de păsări a fost interzis în zona de monitorizare timp de o lună, iar proprietarii fermelor de păsări au luat măsuri suplimentare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE