FOTO: 2.000 de „cărţi ale copilăriei”, donate în Banat de Azomureş şi Asociaţia Curtea Veche Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 246 Vizualizări

FOTO: 2.000 de „cărţi ale copilăriei”, donate în Banat de Azomureş şi Asociaţia Curtea Veche

Reprezentanţii companiei Azomureş şi ai Asociaţiei Curtea Veche au fost prezenţi, la mijlocul săptămânii trecute, în Sînnicolau Mare (Timiş) şi Pecica (Arad), unde au fost donate 2.000 de cărţi pentru elevii din cele două localităţi. Dubla acţiune este parte a proiectului „Cărţile Copilăriei”, derulat de Asociaţia Curtea Veche cu sprijinul companiei Azomureş, şi s-a bucurat de prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu al României.

Cluburi noi de lectură

Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei Azomureş, Ovidiu Maior, vizitele în Sînnicolau Mare şi Pecica au fost de un real succes, delegaţia care a donat cărţile fiind primită cu ospitalitate şi emoţie de elevi, părinţi, dascăli şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. „Cele două evenimente s-au înscris în programul „Cărţile Copilăriei”, prin care Azomureş împreună cu Asociaţia Curtea Veche donează cărţi în mediul rural. Ne-am propus ca în 2017 să avem cel puţin un eveniment lunar într-o localitate în care Azomureş are distribuitor. În Arad, în Pecica, avem ca şi distribuitor firma Rodspectra, respectiv Mihai Tomoiagă, iar împreună cu domnia sa am ales cele două localităţi. La Sînnicolau Mare au participat circa 1.000 de copii între 7 şi 14 ani, adunaţi într-o sală de sport foarte frumoasă, iar la eveniment a participat şi Alteţa Sa Regală Principele Radu al României. Fiecare din parteneri a avut un mesaj pentru copii, prin care a încercat să le explice de ce este importantă lectura şi cum îi poate ajuta lectura pe copii să devină mai deschişi şi să aibă un orizont mai larg decât alţii care nu citesc. Fiecare copil a primit câte o carte, iar unul dintre obiectivele proiectului este ca după fiecare donaţie să se formeze un club de lectură în şcoala respectivă. Avem certitudinea că la Sînnicolau Mare şi la Pecica vor fi astfel de cluburi de lectură. La Pecica a fost acelaşi tipic de organizare, dar cu ceva mai multă emoţie având în vedere că în localitatea respectivă sunt organizate anual două evenimente dedicate Casei Regale, iar prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu al României a amplificat această emoţie”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Ovidiu Maior.

Minim 10 minute de lectură/zi

Atât reprezentanţii companiei Azomureş, cât şi cei ai Asociaţiei Curtea Veche şi Alteţa Sa Regală Principele Radu al României au transmis elevilor îndemnul de a citi zilnic dintr-o carte. „Având în vedere că Alteţa Sa Regală a fost alături de noi la acest eveniment şi Editura Curtea Veche fiind un foarte apropiat colaborator al Casei Regale, am adus pentru copii titluri din colecţia dedicată regilor României. Am avut cartea cu Regina Maria şi cu Regele Mihai I, cărţi foarte interesante, adevărate cărţi de istorie redactate într-un stil foarte interesant, cu fotografii şi anumite detalii care poate nu sunt foarte cunoscute din cărţile de istorie, prezintă altfel personajele. Colegul meu Călin Pop, director naţional de vânzări, le-a vorbit copiilor şi le-a dat câteva sfaturi despre ce ar putea ajunge dacă ţin cartea aproape. Nu e suficient o singură dată sau o singură carte, e important ca de acum înainte să citească măcar 10 minute zilnic şi dacă acest obicei va fi continuat, copii vor reuşi să aibă mintea mai deschisă, să îşi pună imaginaţia în valoare şi – de ce nu – să devină altfel decât ceilalţi care nu au sau nu vor avea acest obicei”, a subliniat reprezentantul companiei Azomureş.

Alex TOTH

A cartile copilariei

B cartile copilariei

C cartile copilariei

D cartile copilariei

F

G

H

I

J

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE